Skoči na glavno vsebino

ALERGENI

1. žita, ki vsebujejo gluten

a. PŠENICA

b. PIRA,

c. RŽ,

d. OVES,

e. JEČMEN,

f. KAMUT,

g. BULGUR

2. raki

3. jajca

4. ribe

5. arašidi

6. soja

7. mleko oziroma mlečni proizvod z alergenom

8. oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski, ameriški, brazilski oreščki, pistacija)

9. listna zelena

10. gorčično seme

11. sezamovo seme

12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l

13. volčji bob

14. mehkužci

ŽIVILA IN JEDI, KI VSEBUJEJO GLUTEN:

  • ŽITA: PŠENICA, PIRA, RŽ, OVES, JEČMEN, KAMUT, BULGUR IN IZDELKI IZ NJIH.
  • IZDELKI IZ DURUM MOKE, GRAHAM MOKE, VEČINA KOSMIČEV IN KAŠ, KUSKUS, DROBTINE, SEITAN.
  • VEČINA VRST KRUHA( glej žita), TESTENINE( glej žita), KOLAČI, PIŠKOTI, KREKERJI, PREPEČENEC,VEČINA PECIV, TUDI NEKATERE ČOKOLADE, PICE, ZAVITKI, SLADOLED, KALČKI.
  • PIVSKI KVAS, CVETNI PRAH, KAMUT, SLAD, RASTLINSKE BELJAKOVINE, RAZLIČNE OBLIKE ŠKROBA …
  • NEKATERE SALAME, SOJINA OMAKA IN NEKATERE DRUGE IZDELANE OMAKE
(Skupno 37.578 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost