Skoči na glavno vsebino

Poreč, 9. 9. 2021

Tretji dan šole v naravi se je kot običajno pričel z zajtrkom in pospravljanjem sob. Učenci so zelo pridni in se trudijo imeti sobe čim bolj urejene, saj bodo člani najbolj urejenih sob dobili privlačne nagrade.

Seveda smo nadaljevali tudi z učenjem plavalnih tehnik. V popoldanskem času smo uživali na vodnem toboganu, najpogumnejši pa so skakali s pomola v vodo.

Izdelali smo lep spominek na naše morske dogodivščine, izvedeli zakaj je morje slano, naučili smo se himno šole v naravi, zvečer pa smo zopet odšli na sprehod in si privoščili sladoled.

Danes je naš zadnji dan šole v naravi, ki ga bomo zaključili s podelitvijo nagrad in plesom. Kljub temu, da je na morju zelo lepo, pa se že vsi veselimo tudi vrnitve v našo Pivko.

Jutri se bomo po kosilu odpravili proti domu. V Pivki bomo predvidoma med 15.00 in 16.00. Ko bomo prestopili mejo, bomo natančnejši čas prihoda sporočili na šolski spletni strani in na radiu 94.

Petra Bergoč, Mateja Penko, Polonca Šeško

Poreč, 8. 9. 2021

Tudi drugi dan naše šole v naravi se je začel in tudi končal z nasmejanimi obrazi zadovoljnih otrok. Dan je bil prazničen, saj smo med nami imeli slavljenko, ki je praznovala 10. rojstni dan. Zapeli smo jih pesmico in jo presenetili z darilom in rojstnodnevno torto.  Tekom dneva smo bili zaposleni z različnimi aktivnostmi. Učenci so veliko plavali in spoznavali  živalstvo in rastlinstvo Jadranskega morja. Po večerji smo se učili o uporabi zemljevida, ogledali smo si pot, ki smo jo prevozili z avtobusom od Pivke do Poreča, poleg tega pa smo izvedeli veliko zanimivega o mestu Poreč ter o znameniti železniški progi, ki je nekoč povezovala mesti Trst in Poreč. Imeli smo tudi filmski večer, v katerem smo si ogledali slovenski film Poletje v školjki. Res veliko aktivnosti v enem samem dnevu, zato smo zvečer hitro zaspali in že je pred nami nov dan.

Petra Bergoč, Mateja Penko, Polonca Šeško

DCIM\100MEDIA\DJI_0526.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0531.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0532.JPG

Poreč, 7.9.2021

Po prijetni vožnji nas je v Poreču pričakalo pravo poletje. Namestili smo se po sobah in opravili prvi preizkus plavanja. Učenci so se po skupinah že izpopolnjevali v svoji tehniki plavanja.

Po večerji smo se odpravili na sprehod do Poreča, kjer smo si privoščili kepico sladoleda. Sprehajalna pot ob morju nas je navdušila in uživali smo ob pogledu na sončni zahod.

Noč je minila mirno in zjutraj smo se zbudili polni elana za današnje plavalne preizkušnje.

Polonca Šeško, Petra Bergoč, Mateja Penko

(Skupno 1.894 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost