Skoči na glavno vsebino

Na Osnovna šoli Pivka so v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Branje ne pozna meja učenci 5. razreda z učiteljico Nadjo Černetič. V razredu so brali slovenski prevod knjige pisateljice Ivane Brlić Mažuranić Pripovedke iz davnine. Učenci so po končanem branju z učiteljico pripravili dramsko uprizoritev Ribič Palinko in njegova žena. Na zaključnem srečanju 9. junija v Vrbovskem so dramatizacijo predstavili svojim gostiteljem, učencem 3. in 4. razreda. Ti so bili zelo navdušeni nad uprizoritvijo in nam tudi oni odigrali krajše odlomke del, ki jih je napisala pisateljica Ivana Brlić Mažuranič, v krajšem programu pa predstavili tudi njo.

Po končanem obisku na šoli Ivana Gorana Kovačića v Vrbovskem, smo se učenci, knjižničarki in učiteljice obeh šol ter ravnateljica OŠ Pivka Alenka Tomšič odpeljali v Ogulin, rojstno mesto pisateljice Brlić Mažuranovićeve. Ogledali smo si mestne znamenitosti, tamkajšnji muzej ter popoldne prisostvovali Festivalu bajk z različnimi umetniškimi in dramskimi delavnicami.

Učenci so bili navdušeni nad srečanjem, zelo hitro so se spoznali in sodelovali v družabnih in športnih igrah. Učiteljice so nas toplo sprejele, zelo pa podpira projekt tudi ravnatelj hrvaške šole, ki nas vedno pozdravi z entuziastičnim nagovorom. Z veseljem pričakujemo učence in učiteljice iz Vrbovskega, ki nas bodo obiskali jeseni v naslednjem šolskem letu, saj tudi taka zvrst bralne dejavnosti motivira učence k branju kakovostnih besedil.

mag. Mirjam Francetič, vodja šolske knjižnice

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost