Skoči na glavno vsebino

V petek, 29. 9., pozno popoldne smo se skupaj z učenci iz OŠ Košana in OŠ Prestranek pripeljali v čudovito obmorsko mesto Fiesa. Sprehodili smo se do našega počitniškega doma in prav kmalu zagledali s soncem obsijano morje.

V domu Breženka nas je že kmalu čakala večerja, še pred tem pa nam je vodja doma  predstavila hišni red. Namestili smo se v sobe, zvečer pa smo se z lučkami  ob morju sprehodili v Piran na sladoled.

Naslednje jutro nas je po budnici pričakal zajtrk. Po njem so nam učiteljice povedale, na kakšne zanimive delavnice, na katere smo se vpisali že prejšnji večer, bomo šli. Delavnice so bile najljubši del tabora mnogih nadarjenih učencev, zato smo bili veseli, da smo jih imeli tudi popoldan. V njih smo ustvarili marsikaj zanimivega – obesek iz lesa, slikovite plakate, odtisnili linorez na peresnice in torbe, opravili smo nekatere poskuse iz fizike in kemije, tekmovali z Lego roboti in pripravili oddajo Kaj dogaja.  Pri psihološki delavnici pa smo se lahko poglobili v svoje misli.

Po kosilu smo se razdelili v 3 skupine, kar je odločalo, kaj bomo delali. Približno 20 jih je na sprehod v Piran šlo zopet (tokrat v popoldanski svetlobi vročega sonca), kjer so nekateri obiskali čokoladnico. Kar nekaj se jih je odločilo počivati in ostati v CŠOD domu,  preostali pa smo začutili potrebo po morju, zato smo se šli kopat, kjer pa nismo našli le veliko vode in soli… Pod vodo smo namreč našli kup ogromnih kamnov, povezanih z brvmi.

Ko smo se končno vsi vrnili, smo imeli popoldanske delavnice, kjer smo se spet zabavali. Po delavnicah, ki so bile za koga prekratke, so nas kuharji pogostili z našo drugo in zadnjo večerjo. Po večerji so nas učiteljice pustile, da se pripravimo na igre druženja in veliko čokoladno igro. To je bil poseben dogodek, saj so skupine med seboj tekmovale, katera prej poje celo čokolado. Po tej igri smo se še bolje spoznavali med seboj in pripravili vremensko napoved na različne šaljive načine. Napočile so priprave na spanje ter nočni mir.

V nedeljo smo najprej  poskrbeli, da je vsa naša prtljaga našla pot v kovček, po zajtrku pa smo se odpravili ponovno do Pirana, kjer nas je pričakala naša ladjica. Z morja smo si ogledovali čudovito slovensko obalo in občudovali morje. Pristali smo v Portorožu in se odpravili na malo daljši sprehod nazaj do Fiese. Še kosilo  in že smo sedeli   na avtobusu, ki  nas je odpeljal proti domu.

Tako se je zaključil naš vikend. Smo že radovedni, kam se bomo odpravili naslednje leto.

                                                                                                                                                    Nika in Lena, 8.r

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost