Skoči na glavno vsebino

Projekt Erasmus+ ponuja šolam pridobitev različnih novih znanj in metod dela preko katerih učitelji nadgradijo osebne in strokovne spretnosti ter kompetence, ki so jim v pomoč za delo v razredu.

Nova izkušnja v projektu Future classroom skills, ki smo jo pridobili v sodelovanju s šolami iz Švedske, Velike Britanije in Grčije v fizični in virtualni mobilnosti, nam je dala rešitve za izboljšanje sodelovanja kot nujen odziv na hitro spreminjajoče se situacije v času epidemije Covid19.

Prvi teden v mesecu decembru je bila naša šola gostiteljica mobilnosti sodelujočih učiteljev v projektu. Na šoli je bil fizično prisoten učitelj iz Grčije, učitelji iz Švedske in Velike Britanije pa so sodelovali v mobilnosti preko video povezave Zoom. Aktivnosti v projektu se osredotočajo na digitalne spretnosti v razredu. Učiteljice na razredni stopnji so tako predstavile svoje učne ure učenja in poučevanja učencev z robotki Beebot, ˝programiranjem  na papirju˝, uporabo tabličnih računalnikov v aplikaciji Smile and Learn. V petem razredu so učenci izdelali in pripovedovali zgodbe z uporabo aplikacij Storyboard in Pixton. Zanimive so bile delavnice ustvarjanja z Lego kockami z Lego WeDo in Mindstrom. Izvajali smo jih na šoli z grškim učiteljem, učitelji šol Švedske in Velike Britanije pa so ustvarjali modele preko videokonference v svojem domačem šolskem okolju.

Zadnji dan je še sledila delavnica Kako ustvarimo eknjigo z aplikacijo Book Creator ter evalvacija mobilnosti s koordinatorji šol.

mag. Mirjam Francetič, koordinatorica Erasmus+ projektov

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost