Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli že 6. leto sodelujemo v projektu Medgeneracijsko branje mladinskih knjig. Bralci različnih generacij prebirajo slovenske mladinske knjige, o katerih se nato na srečanjih pogovarjajo, delijo svoja občutja in svoje osebne izkušnje, izmenjavajo mnenja, obujajo spomine ter pri tem tkejo globoke medgeneracijske vezi. V letošnjem šolskem letu se ob knjigah in s knjigami druži 18 navdušenih bralcev – devet devetošolcev, učiteljice in upokojenci, člani krožka Beremo skupaj, ki deluje v okviru Društva upokojencev Pivka.

Za nami je 1. srečanje, ki smo ga izvedli v ponedeljek, 23. 11., preko ZOOM-a. Na srečanju je vsak udeleženec na svojstven način predstavil poljubno knjigo, ki jo je prebral. Nabor predstavljenih knjig je bil nadvse pester. Mlajši bralci so v glavnem prebirali fantazijske knjige in knjige, ki obravnavajo aktualno mladinsko tematiko in problematiko, odrasli pa smo posegali po bolj realističnih delih.

V načrtu imamo že naslednje druženje. Takrat bo izodišče za naš pogovor mladinski roman Elvis škorc, genialni štor, ki je nastal izpod peresa mladinske pisateljice Janje Vidmar.

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost