Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku šolskega leta in obeležitvi dneva državnosti smo v četrtek, 20. 6. 2024  na Osnovni šoli Pivka pripravili prireditev z naslovom »Na krilih poletja«.

Po slavnostni otvoritvi prireditve s slovensko himno, ki jo je zapel mladinski pevski zbor, sta voditelja Vita in Florjan pozdravila vse obiskovalce. S svojim nagovorom je vse zbrane pozdravila tudi ravnateljica mag. Nadja Černetič.

Prvi del prireditve je bil domovinsko obarvan, v ta namen sta Veronika in Nika, učenki 7. a in 8. b razreda, napisali pesem o naši domovini. Z ljudsko pesmijo in plesom Žakle šivat so se predstavili tudi učenci 3.b razreda. S pesmijo so se domovini posvetili tudi člani šolskega benda ter učiteljski pevski zbor Carmina. Poletno vzdušje so nam pripeljali 4. a in 4. b razred, ki so se predstavili s himno šole v naravi o Savudriji. Svoj pevski talent so pokazala dekleta iz krožka Pojemo karaoke ter združeni otroški in mladinski pevski zbor. Prireditev smo zaključili s plesnimi točkami Pikic in Pik.

Vsem skupaj se še enkrat zahvaljujemo za obisk in zbrane prostovoljne prispevke za šolski sklad ali kot je povedala ga. ravnateljica: “Z zbranimi prispevki bi radi obogatili glasbene dejavnosti na naši šoli, ki so močno zastopane in zaželjene s strani naših učencev. Z vašimi donacijami si želimo kupiti nove glasbene instrumente oz. Orrfov instrumentarij (zvončki, metalofon, ksilofon, tamburin, triangel, ropotulje, činele, kraguljči, …), ki ne stanejo malo, potrebe in želje po njih pa so zelo velike. S tem bi našim učencem omogočil še bolj pestro in kakovostno glasbeno izobraževanje. Vaša podpora nam bo s tem omogočila, da bomo lahko še naprej spodbujali ustvarjalnost in ljubezen do glasbe med našimi učenci.”

Naj vas na krilih poletja objamejo brezskrbni in čudoviti trenutki. Želimo vam nepozabne poletne počitnice!

Vodje prireditve: Maša Škrlj, Katja Smrdel Zafred in Marjana Dovgan

Foto: Anika Udovič

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost