Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Ob zaključku šolskega leta 2023/2024 bi se želela zahvaliti vsem svojim sodelavkam in sodelavcem za neutrudno delo, predanost in sodelovanje. Skupaj smo prebrodili številne izzive in ustvarili okolje, kjer se naši učenci in malčki lahko razvijajo in rastejo.

Zahvaljujem se tudi vsem staršem za strpnost, razumevanje in podporo. Vaša povezanost s šolo in prizadevanja za dobrobit vaših otrok sta neprecenljivi. Skupaj smo dokazali, kako pomembno je sodelovanje med šolo in domom za uspešno izobraževanje in vzgojo naših otrok.

In nenazadnje, dragi učenci, iskrene čestitke za vse vaše dosežke in vztrajnost pri učenju.  V letošnjem šolskem letu ste se izjemno izkazali. Vaš trud in predanost sta nas navdihnila ter nam pokazala, kaj vse je mogoče doseči z marljivim delom in vztrajnostjo.

Ko se takole na pragu počitnic ozremo na letošnjo šolsko zgodbo, smo ponosni in veseli, saj je za nami naporno, vendar zelo uspešno šolsko leto. Zaznamovali so ga številni dosežki na različnih področjih, sodelovanja v mnogih domačih in tujih projektih in še mnogo drugega. O vsem, kar se je dogajalo na šoli, smo javnost poskušali obveščati na spletni strani šole in v lokalnem časopisu. Bili smo odlični športniki, saj  smo se dokazovali na številnih državnih tekmovanjih, bili smo vrhunski v glasbenih in šolskih prireditvah in še in še bi lahko naštevali. Veliko učencev je dobilo zlata, srebrna in bronasta priznanja.

Letos se je od naše šole poslovilo 54 devetošolcev, od tega je bilo kar 12 devetošolcev, ki so bili vseh devet let odlični. Vsi so bili povabljeni k gospodu županu, kjer so prejeli ŽUPANOVO PETICO. Tako smo v svet poslali zelo uspešno generacijo, na kar  smo lahko ponosni. Devetošolka Ivana P. je na državnem tekmovanju prejela posebno priznanje –  Diamantni kenguru za osvojeno priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični kenguru v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja. Ravno tako je devetošolka Rebeka Š. prejela na državnem tekmovanju zlato Cankarjevo priznanje, bilo pa je še veliko srebrnih in bronastih priznanj. Že drugo leto se lahko pohvalimo s prvim mestom na državnem fotografskem natečaju Evropa v šoli, ki ga je osvojila devetošolka Anika U., ki z veseljem fotografira tudi vsak šolski dogodek. Čestitke vsem trem devetošolkam!

Tudi ostali učenci naše šole so bili zelo pridni  in  prizadevni. Osmošolka Nika S. je na Slovenski glasbeni olimpijadi prejela zlato priznanje.  Bili smo zelo uspešni še na državnem tekmovanju iz španskega jezika, saj  je kar 5 sedmošolcev prejelo zlata priznanja. Dobili smo tudi zlato priznanje za zgodovinsko raziskovalno nalogo in več zlatih priznanj iz angleške bralne značke.

Uvrstili smo se na državno tekmovanje za Vegovo priznanje, na državno tekmovanje iz angleščine ter na državno tekmovanje iz Vesele šole in na državno tekmovanje v kemiji, kjer sta učenca prejela srebrno  priznanje.  Zelo ponosni smo tudi na sedmošolca Anžeta Š., ki je postal  državni prvak v streljanju z zračnim orožjem.

V tem šolskem letu smo se tudi prvič udeležili Svetovnega pokala znanja oz. Olimpijade znanja, kjer je tekmovalo 6 naših učencev in prav vsi so bili zelo uspešni. Domov so prinesli kup medalj in pokal. Vseh 6 učencev se je uvrstilo na svetovno prvenstvo, od teh so se tri osmošolke opogumile in se odločile, da se pomerijo z najboljšimi med najboljšimi. Tako v začetku julija odhajajo v Stockholm na svetovno prvenstvo  učenke Tajda S., Nika S. in Špela M.,  ki  bodo pokazale  svoje znanje. Držite pesti zanje!

Dragi moji učenci!

Pred vami so zaslužene počitnice. To  je  namreč čas, ko lahko za nekaj časa odložite šolske torbe in se posvetite lepšim stvarem. Naj vas spremlja občutek ponosa in zadovoljstva, ko zapuščate šolske klopi ter se skupaj veselimo poletja, ki je pred nami. Uživajte v počitnicah, naberite si novih moči in vrnite se polni energije, da boste lahko z veseljem zavihali rokave za nove izzive, ki nas čakajo v prihodnjem šolskem letu.

Na koncu vsem skupaj želim mirne in dolge počitnice, polne radosti in brezskrbnih dni. Naj bo to čas za počitek, sprostitev in nove dogodivščine, brez skrbi na šolo.

S spoštovanjem,

ravnateljica mag. Nadja Černetič

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost