Skoči na glavno vsebino

Drage moje učenke in učenci!

Počitnice so hitro minile in že stopamo v novo šolsko leto, ki prinaša drugačen ritem življenja in dela, kot smo ga bili vajeni med počitniškimi dnevi. Pred nami je novo šolsko leto, ki nam prinaša veliko novih izzivov in znanj.

Vsak nov začetek prinaša s seboj tudi novo upanje – ravno to je tisto, kar nam vsak začetek šolskega leta daje. Možnost, da začnemo znova, drugače, boljše… Prinaša nam pozitivno vznemirjenje. In ta občutek si skupno delimo ne samo učenci, temveč tudi starši in učitelji. Novi zvezki, dišeči po novem, nepopisani – skupaj z njimi se v vsakem učencu rodi želja po dobrem, še boljšem novem šolskem letu. Vsi se na začetku šolskega leta lahko zaobljubimo, da bomo boljši, bolj pridni, bolj delavni, bolj marljivi. Vsi – učenci, učitelji, starši in tudi ravnateljica. In to je dar – možnost, da imamo občutek, da bomo nekaj lahko naredili boljše. Novo šolsko leto – novo upanje!

Šola je prostor, v katerem si lahko tešimo radovednost in si širimo obzorja z novimi in novimi znanji. Ravno tako pa je šola prostor, v katerem se razvijajo in krepijo pomembne vrednote. Spoštljivost, strpnost, razumevanje, prijateljstvo, sodelovanje, odgovornost, pomoč … vrednote, ki omogočajo, da se vsi dobro počutimo.

Rada bi izpostavila vrednoto POMOČ. Med minulimi poletnimi počitnicami se je izkazala kot vrednota, s katero lahko premikamo gore. Ob hudih poplavah, ki so prizadejale našo državo, so ljudje stopili skupaj in si pomagali. Eden izmed številnih prostovoljcev je dejal: »Ko stopimo skupaj, lahko naredimo veliko delo, ki ga posamezniki ne bi mogli.« Ravno tako je tudi v šoli – le z medsebojno pomočjo bomo dosegli tiste cilje, ki si jih vsi zastavimo na začetku novega šolskega leta – postati boljši. Učitelji lahko pomagajo učencem, učenci lahko pomagate drug drugemu, starši lahko pomagajo svojim otrokom… Možnosti za medsebojno pomoč  imamo v šoli veliko. Zakaj je lepo pomagati? Zato ker so občutki, ko si nekomu pomagal, nepopisno lepi, zato ker se tisti, ki je pomoč prejel, počuti čudovito in zato ker smo s tem nekomu pomagali postati boljši.

Na koncu pa vas želim ponovno opomniti na napis, ki visi na vhodu za predmetno stopnjo in nas opominja na to, kaj je najpomembnejše v našem življenju.

Nekateri otroci so pametnejši od tebe,

nekateri otroci nosijo bolj cool oblačila kot ti,

nekateri otroci so boljši pri športu kot ti.

To ni pomembno.

Tudi ti imaš super moči.

Bodi tisti, ki se dobro razume z drugimi.

Bodi tisti, ki je pripravljen pomagati.

Bodi tisti, ki je vesel za druge.

Bodi tisti, ki je prijazen.

(Anksyo)

Spoštovani starši!

V novem šolskem letu naj bo SODELOVANJE tista vrednota, s katero bomo tako učitelji kot tudi starši dosegli skupni cilj: zadovoljnega in uspešnega otroka. Pomen sodelovanja je v šolskem prostoru izredno velik, saj lahko le na podlagi medsebojnega zaupanja, poštenega in spoštljivega odnosa, predajanja pomembnih informacij zagotovimo optimalne pogoje za otrokov razvoj. Odnos učitelj – starši lahko kvalitetno pripomore k izboljšanju kvalitete šolskega dela.

Dragi starši, zanimajte se za šolo, potrudite se sodelovati z učitelji, investirajte nekaj svojega časa v spremljanje šolskega dela vašega otroka in mu ponudite pomoč, ko jo bo potreboval. V primeru težav se obrnite na učitelja ali razrednika ali poiščite pomoč v šolski svetovalni službi.

Šola se bo svoje poslanstvo trudila opraviti strokovno in dosledno. Verjamem, da nam bo ob dobrem sodelovanju z vami to tudi uspelo.

Tako, kot govoriš s svojim otrokom,

bo on govoril sam s seboj, ko odraste.

Zato bodi radodaren s pohvalam in skop s kritiko.

Če pa že moraš kritizirati,

kritiziraj dejanja, ne otroka.

Predvsem pa bodi zgled vsega,

kar ga želiš naučiti, ker kljub temu,

da otroci niso vedno dobri v poslušanju,

so vedno izvrstni v posnemanju.

(Anksyo)

Vsem skupaj želim uspešno šolsko leto 2023/2024.

Ravnateljica mag. Nadja Černetič

(Skupno 557 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost