Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V ponedeljek, 25. maja, se v šolo vračajo devetošolci, da zaključijo  svoje  osnovnošolsko obveznost. Tudi zanje veljajo naslednja pravila:

  • V šolo vstopajo le zdravi učenci, kar starši potrdite s podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki jo učenci prvi dan oddajo dežurnemu učitelju pri vhodu v šolo.
  • Učenci bodo vstopali v šolo in izstopali iz nje skozi vhod v novo avlo, ki bo odprt od 7.00 do 7.30 za učence vozače in od 8.00 do začetka pouka za Pivčane.
  • Pri vhodu se učenci preobujejo in obutev/oblačila odložijo na določenem mestu –  v spodnjo garderobo 9.a in v zgornjo garderobo 9.b – ter oddidejo naravnost v svojo učilnico.
  • Pouk se bo izvajal  v 3 skupinah do 15 učencev v učilnicah GEO, ZGO in GOS. Učenci se posedejo na poimensko označeno mesto. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
  • Učenci v šolskih prostorih, razen v matični učilnici učne skupine, uporabljajo masko, ki jo bodo dobili v šoli, ali drugo obliko zaščite (šal, ruto) in upoštevajo vse sprejete preventivne ukrepe.
  • Šolska prehrana bo organizirana, kot je bilo običajno pred zaprtjem šole.  Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način, to je preko spletnega obrazca. Kosilo bo potekalo po 5. šolski uri po  določenem razporedu, saj je v jedilnici lahko hkrati največ 18 učencev.
  • Šolski prevoz bo organiziran  po običajnem voznem redu. Predviden je samo prvi odvoz avtobusov glede na to, da bo urnik prilagojen in ne bo enak tistemu, ki je zapisan v eAsistentu. Tudi na avtobusu morajo učenci upoštevati higienska priporočila in navodila voznika ter nositi masko.
  • Urnik (za ponedeljek) in razpored skupin bodo posredovali učencem razredniki.

Zaradi epidemije Covid 19 valete v klasični obliki letos ne bo. O tem, kako se bodo devetošolci poslovili od osnovnošolskih klopi, se bodo pogovorili skupaj z razredničarkama. Potrudili se bomo, da jim bodo zadnji tedni druženja ostali v lepem spominu.

Lep pozdrav.                                                                                                       Vodstvo šole

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost