Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Na začetku šolskega leta 2018/19 vas  lepo pozdravljamo z željo, da bi bilo šolsko leto uspešno in mirno tako za vašega otroka kot tudi za vas. Vsi zaposleni na OŠ Pivka se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da bodo vaši otroci preživeli šolske dneve v ustvarjalnem, spodbudnem, zdravem in prijetnem vzdušju.

  1. Začetek pouka: Redni pouk se bo tudi letos začenjal ob 8.15, predura pa ob 7.30.  Urnik bodo učenci dobili prvi šolski dan.
  2. Jutranje varstvo: Od 5.45 do začetka pouka je sistemsko organizirano jutranje varstvo za učence 1. razreda, za učence od 2. do 5. razreda, ki utemeljeno prihajajo v šolo predčasno, pa bo v eni izmed učilnic zagotovljeno dežurstvo učitelja.

Ker se število teh otrok iz leta v leto povečuje, vseeno prosimo,  predvsem starše učencev 3., 4. in 5. razreda, da realno presodite, če otrok, ki ni vozač,  res ne more sam prihajati v šolo v skladu z njegovim urnikom. V primeru, da bo vaš otrok  v šolo neutemeljeno prihajal prej, bo moral čakati na prvo uro pouka pri dežurnem učitelju.

Učenci – vozači od 6. do 9. razreda bodo lahko na začetek rednega  pouka  počakali v za to namenjenih učilnicah ali knjižnici.

  1. Podaljšano bivanje: V OPB bodo vključeni učenci od 1. do 5. razreda, ki ste jih starši prijavili v mesecu juniju 2018. Nove prijave bomo zaradi polnih skupin sprejemali samo izjemoma. Na podlagi števila ur, ki jih je šoli za program OPB namenilo Ministrstvo za šolstvo in šport, bomo oblikovali več začetnih skupin, ki pa se bodo po zmanjšanju števila učencev, skozi popoldne združevale.

Učenci – vozači od 6. do 9. razreda bodo po končanem pouku na avtobusne odvoze lahko počakali pri dežurnem učitelju v za to določenih razredih.

  1. Varna pot v šolo: Skupaj si prizadevajmo, da bo pot otrok v šolo čim bolj varna, zato še posebno starše mlajših otrok prosimo, da skupaj z njimi prehodite pot do šole in jih opozorite na pravilno in varno vedenje v prometu. Starše, ki pripeljete učence v šolo z avtomobilom, pozivamo, da upoštevate prometni režim v okolici šole. Prosimo vas, da avtomobilov ne ustavljate na enosmerni cesti, ampak le za kratek čas na atriju pred novim delom šole.  Ker je  v jutranjem času veliko prometa, vas tudi naprošamo, da se v večji meri odločate za parkirišče ob dvorani Skala, od koder imajo učenci do šole kratko in varno pot. S tem boste svoje otroke tudi navajali na samostojno in  aktivno pot v šolo.
  2. Takoj na začetku šolskega leta bodo razredniki skupaj z učenci pregledali posodobljena pravila šolskega reda in varnostni načrt za izvajanje dejavnosti izven šole. Med drugim bodo učencem svetovali, naj stvari, ki ne sodijo v šolo in jih učenci v šoli ne potrebujejo, ne nosijo s seboj. Še posebej odsvetujemo prinašanje vrednih stvari, ker za njih ne prevzemamo odgovornosti.
  3. Z lanskim šolskim letom se je zaključil program Zdrav življenjski slog (ZŽS). Šola se je vključila v spremljanje prenove razširjenega programa za področje Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje, kar bo delno nadomestilo program ZŽS.
  4. Med 10. in 20. septembrom vas bodo razredniki povabili na 1. roditeljski sestanek, kjer vas bodo seznanili z letnim delovnim načrtom, novostmi in predvidenimi stroški.

 

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost