Skoči na glavno vsebino

 

15.11. smo na naši šoli obeležili dan slovenske hrane, ki smo ga pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Pri zajtrku smo se okrepčali  z domačimi dobrotami, pridelanimi v domačem okolju: maslom in medom, namazanim na črnem kruhu,  jabolki in mlekom. Med so nam podarili pivški čebelarji.

Med zajtrkom se je oglasil šolski radio, ki je svoje oddajanje pričel s Slakovo pesmijo Čebelar.

Sledil je dan dejavnosti, povezan z zdravimi življenjskimi navadami v vsakodnevnem življenju,  pri čemer je  sodelovalo več zunanjih izvajalcev, strokovnjakov z različnih področij. Nekatere dejavnosti so potekale v okviru Mreže zdravih šol, v katero je vključena tudi naša šola.

Sodelavci NIJZ so predstavili zdrav način prehranjevanja in pomen vode za človeško telo. Vsi učenci so dobili lične stekleničke za vodo, ki jih bodo lahko uporabljali v šoli in drugod.

Nekateri učenci so ob pomoči Centra zdravja iz Postojne merili in računali količino sladkorja v določenih živilih, skupaj z njimi so učenci obnovili osnovno znanje iz prve pomoči.

Predstavniki centra LOGOUT so učencem predstavili, kako naj se obvarujejo pred zasvojenostjo z video igricami in internetom ter njegovimi pastmi.

Učencem sedmega razreda so sodelavci organizacije IZRIIS spregovorili o samopodobi mladostnikov in sprejemanju odgovornosti.

Predstavnice Društva ledvičnih bolnikov (Šempeter pri Gorici) so učencem osmega razreda predstavile pomen ohranjanja zdravih ledvic.

Tibor Pranjić se je z učenci pogovarjal o aktivnostih in delovanju mladih v občini Pivka.

Učenci so preživeli zanimiv dopoldan in spoznavali, da je »zdrav življenjski slog« zelo širok pojem.

Nada Bubnič

(Skupno 327 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost