Skoči na glavno vsebino

V počastitev 27. dneva državnosti naše Slovenije in ob zaključku uspešnega šolskega leta smo na POŠ Šmihel pripravili krajevno prireditev.

Po himni in zapeti popevki Moja Slovenija (ki jo je napisal Feri Lainšček) so staršem in ostalim gostom učenci pripravili program.

Točke, ki so jih učenci dveh kombiniranih oddelkov od 1. do 4. razreda prikazali, so spomnile na vse dogodke in vidnejše delo ob obeleževanju različnih praznikov preteklega leta (to so Cankarjevo leto, Župančičev 140. rojstni dan, prvi svetovni dan čebel, evropsko leto kulturne dediščine, projekt Branje ne pozna meja, snemanje za televizijsko oddajo Ribič Pepe).

Temelj predstave je bila dramatizacija dveh knjig, prevedenih iz hrvaščine, ki so jih učenci brali v okviru projekta Branje ne pozna meja, in sicer K. Huseinović: Lektor Jakob in G. Vitez: Zrcalce. Glavni osebi – Lektorju Jakobu – so se vrstile preglavice; trudil se je čim hitreje in čim bolje popraviti kakšno zbirko ljudskih pripovedk, spraviti v red narobe pravljico, po otroško zapisati Zankarjevo črtico, razbliniti Župančičeve Mehurčke. Obenem si je požvižgaval Dekle je po vodo šlo, misel pa mu je uhajala tudi na ples z Ribičem Pepetom in na prihajajoči dopust. Na koncu mu s pomočjo Vilopiske vendarle uspe popraviti pravljico Zrcalce in tako vsem prislužiti bogato poplačilo – bučni aplavz.

Spodbudno besedo je izrekla tudi gospa ravnateljica, s številnimi pohvalami in željami za mirno morje na naslednjem potovanju. Četrtošolce namreč čaka nov pristan – 5. razred na matični šoli, na podružnici pa bo posadka prvošolcev še številčnejša.

 

Nato smo učenci, starši ter učiteljice Sabina Kernel, Tjaša Gnezda in Jasmina Turk z Zlato ladjo odpluli naproti težko pričakovanim počitnicam.

 

Prireditev je bila sklenjena z valovanjem veselih akordov mladih učencev glasbenikov.

 

V Šmihelu, 14. 6. 2018                                                                        Učiteljice mentorice

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost