Skoči na glavno vsebino

Naša šola je v letošnjem šolskem letu sodelovala v projektu Cajon – sestavim, pobarvam in igram. Naj pojasnimo – cajon je tolkalni instrument kvadratne oblike, na katerem se sedi in hkrati igra z rokami.

Namen projekta je bilo medpredmetno povezovanje. Pri izbirnem predmetu Ustvarjamo v lesu so učenci pod vodstvom učitelja Matije Mišiča izdelali osem cajonov, učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje pa so jih pod budnim očesom učiteljice Marize Golle pobarvali. Nato je osem učencev pod vodstvom učiteljice Damjane Morel naštudiralo skladbo Kulski rock in se z njo predstavilo na zaključnem srečanju šol, sodelujočih v tem projektu. Učenci so si izbrali ime Mavrični cajončki, saj so naša glasbila okrašena v barvah mavrice.

Srečanje je bilo v sredo, 17. aprila 2019 na OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki. Nastopilo je 183 učencev iz dvanajstih šol. Vsaka skupina se je predstavila z eno skladbo, na koncu pa so še vsi skupaj zaigrali skladbo Cajonomanija.

Štiričlanska komisija je izbrala tri šole, ki so svoja glasbila najlepše poslikale. Prvo nagrado za najbolj izvirno okrašene cajone je dodelila prav naši šoli!

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost