Skoči na glavno vsebino

V tednu med 13. in 17. majem 2019 se je na Osnovni šoli Pivka odvijal že 7. mednarodni športno-kulturni teden mladih, ki se ga je udeležilo preko 60 otrok in učiteljev ter učiteljic iz treh držav – Nemčije (Durach), Italije (Cembra) in Slovenije (Pivka). Kljub stotinam kilometrov oddaljenosti in kulturnim razlikam mlade iz teh občin povezuje pobratenost z občino Durach ter želja po ohranjanju prijateljstva med narodi.

Tako so se v tem tednu odvijale številne kulturne in športne dejavnosti. Učenci so se preizkusili v kegljanju, plesu, odbojki, košarki ter hokeju, v glasbeni delavnici so se naučili igranja na cajon, razvijali so svoje likovne spretnosti v dveh likovnih delavnicah, pri tehniki so spoznali enega od slovenskih simbolov ter tako ustvarili lesene nageljne, izdelovali pa so tudi čisto svoje naravne kozmetične izdelke.

Ogledali smo si primorska mesta – Portorož, Piran , Koper, šli smo do Parka Vojaške Zgodovine v Pivki, kjer so gostje iz Nemčije in Italije občudovali vojaške razstavne eksponate, sprehodili pa smo se tudi do Eko muzeja pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi ter se podali še do Petelinjskega jezera, kjer smo lahko uživali v prečudoviti naravi.

Teden smo zaključili s skupno posaditvijo drevesa prijateljstva.

vodja projekta Tanja Stavanja

(Skupno 701 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost