Skoči na glavno vsebino

V lanskem šolskem letu smo učenci in učiteljice iz Podružnice Šmihel sodelovali v mednarodnim projektu Branje ne pozna meja / Čitanje ne poznaje granice pod vodstvom knjižničarke Mirjam Francetič. V mesecu juniju smo obiskali podružnično šolo Ivana Gorana Kovačiča iz Severina na Kupi. Brali smo slikanici hrvaških avtorjev in se jim predstavili z dramskima igricama. S projektom smo nadaljevali v novem šolskem letu in tako so nas danes, 19.10.2018 obiskali učenci 4. in 5. razreda osemletne osnovne šole iz Severina na Kupi. V našo podružnično šolo smo sprejeli 28 učencev in 4 učiteljice. Obiskovalcem smo pokazali šolske prostore, predstavili domači kraj z zgodovino šolo in jih pogostili.

Hrvaški učenci so prebirali pesmi Otona Župančiča in se seznanili z njegovim življenjem. Sprva so naše poznavanje pesnika in njegovih pesmic preizkusili s kvizom.

Župančičeve pesmi so deklamirali v slovenskem jeziku, pesem Želje belokranjskega dečka pa so predstavili s slikami na malem lesenem, prenosnem odru.

Hrvaške učence smo nato povabili v tri bralne delavnice, v katerih smo jih seznanili s knjižnimi junaki, kot so Maček Muri, Muca Copatarica in Sovica Oka.

V delavnicah so naši in hrvaški učenci likovno in plesno ustvarjali, se družili in tkali nove prijateljske vezi. Dan je minil v prijetnem in bralno razigranem vzdušju.

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost