Skoči na glavno vsebino

Kot vsako leto so tudi letos evropske države beležile evropski dan jezikov z razno raznimi jezikovnimi in drugimi aktivnostmi, ki so jih pripravili izobraževalni zavodi, veleposlaništva in druge mednarodne inštitucije.

Poleg obiska na francoskem in italijanskem inštitutu v Ljubljani, kjer je skupina 16 učencev angleško-dopisniškega in zgodovinskega krožka preizkusila svoje znanje francoske in italijanske zgodovine, kulture in kulinarike, smo se napotili proti novi HIŠI EVROPSKE UNIJE, ki je marca letos slavnostno odprla svoja vrata v prisotnosti predsednika Evropske komisije g. Jean-Claude Juncker-ja,predsednika Evropskega parlamenta, g. Antonia Tajani-a, evropske komisarke za promet, ga. Violete Bulc in premiera g. Mira Cerarja.

Po kratki predstavitvi ustanove so bili učenci razdeljeni v štiri skupine. Vsaka skupina je dobila vprašalnik in s pomočjo moderne tehnologije in interaktivnimi pripomočki so učenci samostojno iskali odgovore na postavljena vprašanja v zvezi z Evropsko unijo. Čas za reševanje so štopali, in s tem se je še bolj dvignil adrenalin. Sledilo je individualno in skupno slikanje.Mnogim učencem je bil obisk tako všeč, da so izjavili, da bodo HIŠO EU ponovno obiskali.

 

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost