Skoči na glavno vsebino

V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja smo na OŠ Pivka izvedli bralni teden Brati pomeni početi podvige. Pozornost je bila letos namenjena povezavi med branjem in gibanjem. Tako so učenci vsak dan prvo šolsko uro brali, obiskali šolsko knjižnico, se z branjem ozaveščali o medvrstniškem nasilju in duševnem zdravju, telovadili, izvajali jogo ter brali in razumeli zapletena navodila pri orientaciji.

Prvošolčki so bili nekoliko neučakani in z branjem knjige Čarovnica Vilma, ki nam jo je priporočila naša knjižničarka, zato so malo pohiteli. S pravljico smo se prvič srečali še zadnje sončne septembrske dni na trati pred šolo, nato pa še večkrat v naši učilnici. Branju in pogovoru o pravljici so sledile tudi nekatere dejavnosti.

Čarovnica Vilma je živela v črni vili, s črnim pohištvom. Mi smo njeno vilo okrasili s črnimi vodoravnimi, navpičnimi in poševnimi črtami. Ampak Vilma je imela mačka, ki je bil ravno tako črn in tu so nastopile težave. Vilma se je večkrat spotaknila obenj, nam pa se je skril. Čeprav naša učilnica ni črna, smo ga kar težko našli. Z Vilijem smo se tudi lovili in mu poskusili ukrasti rep. Čarovnica Vilma si je domislila rešitve. Svojega Vilija je z glasnim ČIRA ČARA spremenila v zelenega, nato pa v mavričnega mačka, da bi ga lažje opazila v svoji črni hiši. Tudi mi smo ustvarili mavrico. Učiteljica Anja nam je prijazno odstopila učilnico kemije, kjer smo tudi sami malo čarali in ustvarili mavrico kar v čaši. Vili z novo preobleko ni bil zadovoljen zato je Vilma zamahnila s svojo čarobno palico in mu povrnila črn kožušček, svojo hišo in pohištvo pa odela v barve.

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost