Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Epidemiološka situacija v Sloveniji se slabša in število okuženih z novim korona virusom narašča tudi med otroki in mladostniki. Vse več primerov okuženih je tudi v naši regiji. Hkrati se je povečalo število prehladnih obolenj, kar je v hladnejšem delu leta običajno. Problem pa je, da je samo na osnovi bolezenskih znakov nemogoče razlikovati med navadnim prehladom in covid-19.
Opažamo, da nekateri otroci z blažjimi prehladnimi znaki hodijo v šolo ali pa ostanejo doma le kakšen dan in o tem niti ne obvestijo zdravnice, kar ima za posledico nadaljnje širjenje okužb v posameznih razredih in šolah.
Zato prosimo, da zaradi epidemioloških razmer upoštevate naslednja navodila:

  •  Če otrok zboli (povišana telesna temperatura, izcedek iz nosu, kašelj, bolečine v grlu, spremenjen občutek za vonj in okus,  občutek težkega dihanja, bolečine v mišicah, glavobol, prebavne težave) – tudi, če je pri otroku prisoten le eden od naštetih znakov, naj otrok ostane doma.
  • Pokličite izbrano osebno zdravnico, ki vam bo dala nadaljnja navodila (tudi v primeru blažjih prehladnih znakov!)
  • Če je otrok  naročen na sistematski pregled ali cepljenje, pa ni popolnoma zdrav, (tudi če ima le blage težave), naj ostane doma, pokličite izbrano osebno zdravnico, da vam da nadaljnja navodila in pokličite ambulanto šolske preventive, da dobite nov datum za sistematski pregled ali cepljenje.

Prosimo za vaše sodelovanje in dosledno upoštevanje navodil, saj bomo tako vsi pripomogli k zmanjšanju števila okužb in preprečili morebitno zapiranje šol, ki si ga nihče ne želi.

Lep pozdrav,
Enota otroškega in šolskega dispanzerja
Zdravstveni dom Postojna

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost