Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Na šoli imamo  prvo potrjeno okužbo učenca s Covidom -19. Ravnali smo po vseh navodilih NIJZ, ki je z nami kontaktiral, ko je odredil karanteno za učence 9.b in skupino učencev 9.a,  ki so bili z okuženem  v stiku, in sicer od zadnjega kontakta, ki je bil 8. 9. 2020.

Starši teh otrok bodo ravnali po navodilih NIJZ, ki so jih že dobili po e-pošti.

Želimo vas obvestiti, da šola zagotavlja vse priporočene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s Covid-19 in bomo na te pozorni tudi v nadaljevanju.  Če bomo pri učencu zaznali znake, ki bi lahko nakazovali na to okužbo, vas  bomo prosili, da takoj pridete po otroka. Hkrati pa prosimo tudi vas, da  v kolikor bi se sami ali kdorkoli v družini počutil slabo, imel glavobol, drisko, bil prehlajen … ali imel kateregakoli od simptomov, naj otroci nemudoma ostanejo doma, sami pa pokličete osebnega zdravnika in se naročite na testiranje. Če bo bris pozitiven, bodo otroci napoteni v karanteno. Če pa bo bris negativen, se otroci lahko vrnejo v šolo.

Druge pristojnosti šola nima. Karanteno določi NIJZ šele, ko je okužba potrjena,  in sicer od zadnjega potrjenega stika z okuženim.

Za učence v karanteni bomo vzpostavili pouk na daljavo, na enak način kot lansko leto. Navodila za to so podana tudi v šolski publikaciji na str. 38. Učenci so bili o mogočem poteku dela na daljavo seznanjeni tudi v prvih dneh pouka v tem šolskem letu. Učitelji  so jih poučili o dostopanju do gradiv na spletnih straneh in do videokonferenc.

Učitelji se z učenci ves čas pogovarjajo o možnostih širjenja virusa in doslednemu izvajanju  preventivnih ukrepov in upamo, da bomo vsi skupaj širjenje zaustavili. Hkrati pa prosimo, da se z otrokom čim več pogovarjate tudi starši.

Skupaj poskrbimo, da bo šola čim bolj varno okolje za vse, ki jo obiskujejo.

Pazimo drug na drugega,  skrbimo drug za drugega in bodimo razumevajoči.

Vodstvo šole

(Skupno 677 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost