Skoči na glavno vsebino

V petek, 23. 9. in v soboto, 24. 9. 2022, je na šoli potekal podjetniški startup vikend za učence od 6. – do 9. razreda.

Učenci so razvijali podjetniške ideje v smislu komunikacije, ustvarjalnosti in inovativnosti – od zasnove pa vse do končnega izdelka. Nastalo je precej zanimivih idej in prototipov izdelkov, kot so: Čarobne stopnice, stolica Kraljica, grelna škatla »Light box«, robot Kuhko, spletna stran »Teentips«, zvočna knjiga »Samsu«, aplikacija A PRO, aplikacija »Adblocker«, priprava »Zmešana solatka«, didaktični pripomoček »Kdo ve«, Pametni tuš in masažni čevlji »Halav«.

Najboljšo idejo so zasnovali sedmošolci Jakob K., Tibor Ž.  in Jakob K. Imenuje se  GRELNA ŠKATLA »Light box«

Za najboljši nastop in najboljšo predstavitev so zaslužne šestošolke Hana T. M., Livija S., Ajda P. in Vanja V., ki so predstavile MASAŽNE ČEVLJE »Halav«.

V kategorijo za družbeno najbolj koristno delo pa se je uvrstil DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK »Kdo ve«, ki sta ga zasnovali sedmošolki Petra K. in Liza B.

Pohvale gredo prav vsem sodelujočim učencem za inovativnost in dobre predstavitve idej ostalim.

Vse ekipe pa lahko razvijajo svoje ideje naprej pri podjetniškem krožku in preko različnih programov, ki jih ponuja Podjetniški inkubator Perspektiva v Postojni.

Učiteljici Maja Mladenović, Ida Femc

»Aktivnosti financira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.«

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost