Skoči na glavno vsebino

Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju z Osnovno šolo Pivka, Čebelarskim društvom Pivka, občino Pivka in Javnim zavodom Turizem Pivka organizirala 46. srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev 2024.

Naša šola je v soboto, 11. maja, gostila 46. državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije. To je bila častna priložnost, da so se mladi čebelarji in njihovi mentorji združili in pokazali svojo predanost in znanje v čebelarstvu.

Prisotnost vseh 500 tekmovalcev je dalo poseben sijaj temu dogodku, ki slavi znanje, predanost in ljubezen do čebelarstva.

Kot šola smo počaščeni, da smo lahko bili del tega pomembnega dogodka. Poleg mladih tekmovalcev je bilo na šoli še 300 članov ČZS, mentorjev, spremljevalcev, učiteljev, čebelarjev domačega društva, študentov, gasilcev, redarjev, kuharjev, čistilk, …., ki so vsi skupaj pripomogli k temu, da smo speljali dogodek vrhunsko, tako kot se za Pivko spodobi.

Na koncu prireditve je bila podelitev priznanj in nagrad tekmovalcev ter kulturni program, ki ga je pripravila naša šola.

Vsekakor se je po napornem tekmovanju prileglo malo razvedrila z glasbo in plesom, zato je zaigral Šolski band dve pesmi V dolini tihi in Po dekle, sledile so še pevke, ki so se predstavile z Alyino pesmijo Dobro jutro, življenje.

Glas o državnem tekmovanju mladih čebelarjev pa se je razširil tudi v sosednje vasi. K nam so prišli trije mladi muzikantje Fantje iz Knežaka Maks, Enej in Nik, ki obiskujejo glasbeno šolo Vilija Marinška in nam zaigrali dve pesmi Dišali so tvoji lasje in Trmoglavko.

Na koncu so moči združili vsi muzikantje in zaigrali Slavkovo pesem Čebelar, publika pa je ob tem veselo zapela.

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost