Skoči na glavno vsebino

Evropska komisija želi Evropsko unijo čimbolj približati ljudem, zato je oblikovala omrežje informacijskih pisarn, ki državljanom na lokalni ravni zagotavljajo  informacije o EU. V državah članicah EU tako v okviru informacijske mreže Europe Direct deluje 505 informacijskih točk, med njimi tudi točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije, ki ima sedež v Krpanovem domu v Pivki.

Za osnovnošolce devetih razredov OŠ Pivka je Europe Direct tokrat pripravila delavnico o migracijah. Skozi delavnico so bili učenci ozaveščeni o pomenu humanosti ter spoštovanju človekovih pravic pri obravnavi in ravnanju z migranti. Prav tako so se seznanili s pozitivnim vidiki priseljevanja v Evropo in spoznali, kako stereotipi negativno vplivajo na dojemanje migracijske problematike.

Današnji migracijski tokovi so velikokrat posledica demografskih trendov in mobilnost v sodobnem svetu, vendar tudi revščine, pomakanja možnosti za izobrazbo in delo, konfliktov in oboroženih spopadov, pa tudi okolijskih pritiskov in podnebnih sprememb. Zato je vprašanje migracij potrebno obravnavati iz različnih zornih kotov, ob tem pa poudariti tudi pomen spoštovanja človekovih pravic migrantov in z ozaveščanjem o tovrstnih temah začeti že pri najmlajših.

Pripravila: Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost