Skoči na glavno vsebino

Mladi od vedno radi potujejo. Med izmenjavo učencev v okviru mednarodnega projekta Erasmus+, ki je potekal od 7. do 12. oktobra 2019 na Osnovni šoli Pivka, so se učenci iz Italije, Poljske, Velike Britanije, Cipra in Slovenije izvrstno izkazali. ‘Potovanja’ kot tema srečanja je navdušila vedoželjne mlade, saj so v narodno mešanih skupinah oblikovati virtualne turistične agencije in pripravili programe za tridnevna potovanja v državah partneric. Da bi pobliže spoznali delo turistične agencije, je na začetku srečanja ga. Maša Miklavčič, direktorica Kompas Agencije v Postojni, predstavila bogat pregled dela turističnih agencij, in sicer kaj vse je potrebno znati in upoštevati pri organizaciji programov in kako oblikovati spletno stran, da bo zanimiva za sleherno stranko.

Učenci so delali suvereno in njihovo znanje IKT ter  angleščine kot jezik sporazumevanja, je  bilo očitno.  Nastajale so čudovite spletne strani, ki bi res lahko predstavljale prave turistične agencije. Poleg tega so tudi predvidevali  dolžino poti iz vsake partnerske šole do Slovenije, in sicer zračno, kopensko ter morsko pot. Da ne bi to doživetje ostalo le peščici učencev, je cela šola začutila evropsko dimenzijo v delavnicah na temo Prevozna sredstva skozi čas, ki so se odvijale istočasno, in s skype konferenco, ki smo jo imeli v živo med zaključno prireditvijo v veliki avli šole z učenci iz italijanske partnerske šole iz mesteca  Sant’Agata dei Goti blizu Neaplja, s katero so skupaj zapeli ‘We are the world’. Kot vsakič doslej, so bili tudi tokrat tuji gostje navdušeni nad našo malo Slovenijo in pohvalili so tudi slovensko kulinariko. Najbolj so jih pritegnile Postojnska in Škocjanska jama ter Planica.

Neposredno sodelovanje v mednarodnih izobraževalnih projektih bogati vse vpletene, tako učence, ki postanejo bolj samozavestni in motivirani za bodoče podvige, učitelje, ki z lastnimi mednarodnimi izkušnjami bogatijo sebe in svoj način poučevanja, kakor tudi starše, ki nudijo svojim otrokom širši pogled na svet, jih učijo medsebojnega spoštovanja in razumevanja različnosti ter  s tem širijo  evropsko državljanstvo.

Koordinatorka projekta: mag. Magdalena Bobek

(Skupno 602 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost