Skoči na glavno vsebino

Včerajšnji finale državnega tekmovanja osnovnih in srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem, ki je potekalo na strelišču  v Ljubljani, je bil poln napetosti in izjemnih dosežkov. Medtem ko so se tekmovalci pomerili v različnih disciplinah, je Anže Štavar iz 7. a razreda zablestel v disciplini serijska zračna puška – učenci in med konkurenco 23 tekmovalcev ponovno osvojil naslov državnega prvaka.

Kljub slabemu začetnemu strelu s sedmimi krogi je Anže pokazal izjemno zbranost in vztrajnost ter dosegel izjemnih 184 krogov (seriji 93 in 91), s čimer je z zelo tesnim rezultatom premagal drugouvrščenega tekmovalca, ki je dosegel prav tako isto število krogov. Ključno je bilo dejstvo, da je Anže dosegel več najboljših zadetkov – desetk, kar je na koncu odločilo o zmagovalcu. Zaradi izenačenega rezultata je bila tekma napeta do čisto zadnjega strela, s katerim je na koncu Anže navdušil vse prisotne in dokazal svojo odločnost in sposobnost premagovanja ovir.

Poleg Anžeta se je finala udeležil tudi Mihajlo Petrović iz 9. b razreda, ki je po slabši prvi seriji s 77 krogi in boljši drugi s 85 krogi v disciplini serijska zračna puška – starejši učenci dosegel odlično 14. mesto med 24 tekmovalci. Njegov trud in vztrajnost sta bila ključna pri njegovem uspehu na tekmovanju.

Ob tej priložnosti gredo zahvale tudi trenerki Petri Fajdiga za njeno neprecenljivo podporo in trud pri pripravi Anžeta in Mihajla na tekmovanje. Njeno strokovno znanje in predanost sta bila ključnega pomena pri njunem uspehu.

Posebna zahvala gre tudi staršem Anžeta in Mihajla za njihov nesebičen trud, podporo in spodbudo, ki jih nudijo svojima otrokoma. Brez njihove podpore in vzpodbude ti dosežki ne bi bili mogoči.

Anžetu in Mihajlu čestitamo za odličen uspeh ter izjemno predstavitev na finalnem tekmovanju. Njuna zagnanost, vztrajnost in športni duh sta navdihnila vse prisotne in ju naredila ponosna na dosežen rezultat. S svojim talentom in predanostjo sta pokazala, kako pomembno je trdo delo in vztrajnost pri doseganju ciljev.

Še enkrat iskrene čestitke!

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost