Skoči na glavno vsebino

V petek, 20.5.2016, so se učenci iz 8. in 9. razreda kot prostovoljci odpravili na ljubljanski stadion Kodeljevo, kjer je potekala Specialna olimpijada. Kako so se imeli in do kakšnih spoznanj so prišli, pa si preberite v njihovih odzivih  in fotografijah, ki povedo več kot tisoč besed.

»Na specialni olimpijadi mi je bilo všeč, ker smo lahko pomagali in hkrati tudi uživali. Tekmovalci so bili zelo prijazni in so z veseljem klepetali z nami ter navijali za prijatelje. Celoten dan si bom zapomnila kot zanimivo izkušnjo«. K.M.

»Na začetku specialne olimpijade nisem vedel, kaj pričakovati, zato sem se malo bal, kako bo. Eden od organizatorjev nam je na začetku povedal, kaj moramo narediti. Ta navodila so bila zelo kratka, saj se nam je mudilo, zato ga nisem popolnoma razumel. Potem smo spoznali svoje skupine, ki smo jih vodili  cel dan, jim pomagali, spodbujali,…. Na prvi pogled te osebe niso najbolj privlačne, ampak ko se z njimi zapleteš v pogovor, spoznaš, da so to zelo prijetni in prijazni ljudje. So zelo srečni, le mi si jih predstavljamo kot nesrečne uboge ljudi. Vsaka pohvala in spodbuda jih še dodatno razveselita. Ob koncu dneva se mi je bilo težko posloviti, saj so bili res super, iskreni in prijetni. Če bom še kdaj imel možnost delati kot prostovoljec z njimi, bom to izkoristil«. M.C.

»V Ljubljani smo preživeli čudovit dan. Vsak od prostovoljcev je v »varstvo« dobil skupino in prav kmalu so se med nami spletle prijateljske vezi. Dan nam je ostal v lepem spominu in upamo, da bomo lahko prostovoljstvo še kdaj izkusili«. L.Š.

»Ko smo jih prvič videli, so se nam zdeli….drugačni, a vendar po svoje zelo zanimivi. Odrasli na stopnji otroškega čustvovanja in polni zaupanja. Najprej nismo vedeli, kako začeti pogovor, kasneje pa smo ugotovili, da so zelo dobri in zanimivi sogovorniki. To je bila kar pozitivna izkušnja, saj je včasih dobro, da stvari pogledaš še z drugega zornega kota in čeprav sem pričakovala delo z mlajšimi otroki, sem se tudi jaz naučila nekaj novega: BODI ZADOVOLJEN S TEM, KAR IMAŠ« ali drugače povedano »MANJ IMAŠ (MOŽNOSTI) BOLJ SI SREČEN«. P.Š.

»Oba sva bila zelo pozitivno presenečena, saj so to zelo prijazni ljudje in sva se z njimi takoj spoprijateljila. Med tekmovanjem smo navijali za svoje tekmovalce ter se pogovarjali s tekmovalci iz drugih skupin. Prišli smo do spoznanja, da so to čisto v redu ljudje in da so dostikrat bolj prijazni kot navadni ljudje«. K.A. in T.Ž.

seznanjanje z nalogami prijatelji pomoč na info točki naše ekipe na kosilu lepo nam je

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost