Skoči na glavno vsebino

V soboto, 25. januarja 2020, so mladi planinci iz vse Slovenije tekmovali in se družili na 31. državnem tekmovanju Mladina in gore, ki so ga organizirali Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Idrija in Osnovna šola Spodnja Idrija.

Preizkusili so svoje znanje iz osnov planinske šole in dodatnega gradiva, ki je bilo objavljeno v Planinskem vestniku. Poznati so morali delo oskrbnikov planinskih koč, nevarnosti snežnih plazov ter zgodovino Idrije in prve zapise o naših gorah.  V finalni del državnega tekmovanja se je uvrstilo sedem najboljših ekip. Zmago so slavile mlade planinke  iz Litije.

V družabnem delu tekmovanja jih je skriti gost, vrhunski alpinist Viki Grošelj, navdušil s predavanjem o svojih vzponih na najvišje vrhove vseh sedmih celin našega planeta.

Naši mladi planinci Štefan Brožič, Tim Kečkeš in Lara Vadnjal so se uvrstili na 18. mesto. Čestitamo!

All-focus

V sklopu tega tekmovanja je bil organiziran tudi literarno – likovni natečaj z naslovom VETER V LASEH. Lara Vadnjal je sodelovala na natečaju z literarnim zapisom – pesmijo in likovno upodobitvijo.  V obeh kategorijah je osvojila 1. mesto. PZS ji podarja en teden planinskih doživetij v Planinsko učnem središču Bavšica.

Lari iskreno čestitamo! Želimo ji še veliko podobnih uspehov.

 

All-focus

All-focus

(Skupno 822 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost