Skoči na glavno vsebino

OŠ Pivka se je že osmo leto zapored vključila v nacionalni projekt Medgeneracijsko branje, ki so ga pred devetimi leti (v šolskem letu 2014/2015) osnovali pri Društva Bralna značka – Zveza prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS. Osrednji cilji projekta so spodbujati medgeneracijsko branje literature, promovirati kakovostno slovensko mladinsko literaturo, predvsem iz zbirk Zlata bralka, zlati bralec in Rastem s knjigo, ter spodbujati komunikacijo mladih in starejših o literaturi, branju, tako v živo kot preko digitalnih medijev. Da bi čim bolje uresničili cilje projekta, na naši šoli vsako leto že skorajda tradicionalno organiziramo štiri medgeneracijska bralna srečanja.

V sredo, 19. 10. 2022, smo tako v šolski knjižnici izvedli prvo srečanje, na katerem so se devetošolcem in učiteljicam pridružili upokojenci, člani krožka Beremo skupaj, ki deluje pri Društvu upokojencev Pivka. Na srečanju so mladi in odrasli bralci predstavili poljubno izbrana prozna besedila, tako da so na kratko povzeli vsebino, izpostavili problematiko, ki jim je dala misliti, oz. dogodek, ki se jim je zdel najbolj zanimiv, hudomušen, neresničen … Srečanje je potekalo v prijetnem klepetu in sproščenem vzdušju.

Udeleženci srečanja so v dar prejeli mladinski roman slovenskega pisatelja Mihe Mazzinija Zvezde vabijo, ki bo služil kot izhodišče za pogovor na našem naslednjem bralnem srečanju.

Koordinatorica Tanja Marušič

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost