Skoči na glavno vsebino

 

Učenci, ki radi trenirajo svoje možgane in ki si želijo na zabaven način širiti in poglabljati svoje znanje Iz različnih področij, že nekaj let obiskujejo interesno dejavnost Vesela šola, ki poteka enkrat tedensko, od novembra do aprila.

Znanja, ki jih pridobivajo, so povezana z učnimi načrti, vendar presegajo okvirje temeljnih standardov znanj. Izbor tem je res raznolik in predstavljen na  zanimiv način. Poleg teme, ki je vsak mesec objavljena v  prilogi Pila, so vsebine tudi na spletu – učne poti so zastavljene tako, da učenec rešuje naloge in sproti dobi potrditev pravilnosti svojega razmišljanja. Učenci si tako širijo in brusijo svoje znanje, poleg tega pa se urijo tudi v znanju angleščine.

Tekmovanje je dvostopenjsko: šolsko in državno. V letošnjem letu je tekmovalo preko 11000 tekmovalcev iz cele Slovenije, od 4. do 9. razreda.

Na šolskem tekmovanju lahko učenci usvojijo bronasto priznanje, če pravilno rešijo vsaj 50 % nalog. 15 % najboljših tekmovalcev iz države se nato udeleži državnega tekmovanja, na katerem se potegujejo za srebrno ali zlato priznanje. Učenci 9. razreda, ki na državnem tekmovanju dosežejo srebrno ali zlato priznanje, lahko to priznanje uveljavljajo kot enega od kriterijev za pridobitev Zoisove štipendije.

V letošnjem letu je na naši šoli bronasto priznanje prejelo 14 učencev. Najboljših 8 se je uvrstilo na državno tekmovanje,  kar je res izjemen uspeh. Tudi na državnem tekmovanju so bili naši tekmovalci uspešni in kar 7 jih je prejelo srebrno priznanje. To so: Nuša Kobal in Maks Mahnič iz 4. razreda, Ana Golinar iz 5. razreda ter Eva Bergoč, Zaja Cej, Ana Dekleva in Neža Penko  iz 6. razreda.

Vsem tekmovalcem pohvala za znanje in trud, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke.

V prihodnjem šolskem letu vabljeni vsi, ki radi tekmujete. Želimo si še več vedoželjnih učencev. Prejemniki zlatega priznanja pa dobijo še posebno nagrado: udeležijo se Veselošolskega žura v Ljubljani, na katerem dobijo tudi praktična darila.

Več na < http://www.veselasola.net/>

 

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost