Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Pivka spodbuja varnost v prometu s Pešbusom

V petek, 22. septembra 2023, je Osnovna šola Pivka, v Evropskem tednu mobilnosti v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Pivka ter prostovoljci iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Postojna, organizirala Pešbus. Ta izjemno koristna in zabavna pobuda je pripomogla k izboljšanju prometne varnosti ter ozaveščanju otrok in njihovih staršev o pomenu varne hoje v šolo.

Pešbus – Več kot le hoja v šolo

Pešbus je projekt, ki spodbuja otroke, da se v šolo odpravljajo peš v organizirani skupini pod vodstvom odraslih spremljevalcev. Namen tega projekta je spodbujati zdrav način življenja, zmanjševati prometno obremenjenost okolice šole in predvsem povečati varnost otrok v prometu.

Osnovna šola Pivka se je odločila za izvedbo Pešbusa v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Pivka, ki že vrsto let uspešno skrbi za prometno varnost na območju občine. Poleg tega so se nam pridružili tudi prostovoljci iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Postojna, ki so s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami dodatno prispevali k uspehu projekta.

Varnejša pot v šolo

Pešbus je potekal v jutranjih urah, ko so se otroci zbirali na določenih postajah, kjer so jih pričakali usposobljeni spremljevalci. Skupaj so se nato odpravili na pot proti šoli. Varnost je bila vedno na prvem mestu, zato so spremljevalci skrbeli za ustrezno prečkanje cest in upoštevanje prometnih pravil, otroci pa so uživali v družbi vrstnikov, spoznavanju novih prijateljev in se obenem naučili pomembnih pravil varnega obnašanja v prometu.

Pomemben korak k trajnostni mobilnosti

Projekti, kot je Pešbus, so pomemben korak k trajnostni mobilnosti in zmanjšanju obremenitve okolja. Poleg tega spodbujajo otrokovo samostojnost, odgovornost ter zdrav način življenja. Osnovna šola Pivka se zaveda pomena teh vrednot in bo tudi v prihodnosti aktivno sodelovala pri podobnih projektih.

Zaključek

Pešbus na Osnovni šoli Pivka je bil uspešen projekt, ki je prispeval k večji prometni varnosti otrok in ozaveščanju staršev o pomembnosti varne hoje v šolo. Zahvaljujoč sodelovanju z lokalnimi organi in prostovoljci je bil Pešbus organiziran na visoki ravni, in sicer tako z vidika varnosti otrok kot tudi prometne učinkovitosti. Projekt predstavlja pomemben korak k trajnostni mobilnosti ter spodbujanju zdravega življenjskega sloga med otroci.

Osnovna šola Pivka se zahvaljuje vsem sodelujočim in se veseli prihodnjih projektov, ki bodo prispevali k varnejšemu in bolj zdravemu okolju za vse.

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost