Skoči na glavno vsebino

V Zlatem septembru se je začela akcija zbiranja plastenk za Junake, ki bo potekala do konca februarja 2024. Za dobrodelni namen in željo po odzivu v čim večjem številu se je akciji Plastenke za Junake 3. nadstropja v času od oktobra do začetka januarja pridružila tudi naša osnovna šola. Učenci in učenke so v jutranjem varstvu risali plastenke in skupaj z učiteljico okrasili zbiralno škatlo, ki je bila na hodniku razredne stopnje.

Skupaj smo učenci, učitelji in ostali zaposleni na šoli v tem času zbrali 2.856 plastenk. Vsem, ki ste zbirali prazne plastenke se iskreno zahvaljujemo!

Celoten izkupiček (5 centov na plastenko) od zbranih odpadkov bo namenjen društvu Junaki 3. nadstropja. Društvo Junaki 3. nadstropja plastenke zbira za delovanje na področju zdravstvenega varstva otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Za vsako oddano plastenko bosta Lidl Slovenija in Interzero Slovenija društvu namenila še dodatnih 5 centov.

Več o sami akciji si lahko preberete na povezavi: https://junaki3nadstropja.si/plastenke-za-junake/ in LIDL: Boljši svet “Plastenka za junake” (boljsi-svet.si).

Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali.

Vir: https://junaki3nadstropja.si/
(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost