Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!
Kot že veste, je MIZŠ sprejel sklep, da se v ponedeljek, 1. 6. 2020, vračajo v šolske klopi učenci 4. in 5. razreda, v sredo, 3.6.2020, pa še preostali. Vračanje vseh  učencev pomeni spet spremembo v organizaciji pouka in drugega programa šole v skladu s priporočilih NIJZ. Nekaj poudarkov za lažji začetek novega tedna:

Za učence 4. in 5. razreda
1. V šolo vstopajo le zdravi učenci, kar starši potrdite s podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki jo učenci prvi dan oddajo dežurnemu učitelju pri vhodu.
2. Učenci bodo vstopali v šolo in izstopali iz nje skozi vhod v staro avlo.
3. Pri vhodu se učenci preobujejo in obutev/oblačila odložijo pred matično učilnico.
4. Pouk bo potekal po običajnem urniku z nekaterimi prilagoditvami, s katerimi bodo učence seznanili razredniki, za prvi dan pouka pa naj prinesejo s seboj  šolske potrebščine glede na veljavni urnik.

Za učence od 1. do 3. razreda
1. Pouk bo potekal po oddelkih in samo v matičnih učilnicah (ni več delitve v manjše skupine).
2. Pri vhodu se učenci preobujejo in obutev/oblačila odložijo pred matično učilnico.
3. Pouk bo potekal po običajnem urniku z nekaterimi prilagoditvami, s katerimi bodo učence seznanili razredniki.
4. Učenci naj imajo s seboj šolsko torbo.

Za učence 9. razreda
Pouk bo v ponedeljek in torek še potekal v manjših skupinah po dogovorjenem urniku, od srede dalje pa po oddelkih v matičnih učilnicah po urniku, ki je veljal pred zaprtjem šole, z manjšimi prilagoditvami.

Za učence POŠ Šmihel
Za ponedeljek in torek veljata enaka organizacija  in urnik pouka. O kasnejših spremembah vas bodo obvestili razredniki.

Velja za vse:
1. Med šolskimi odmori, vključno s šolsko malico, učenci ne bodo zapuščali učilnic, razen za sanitarije.
2. Izvajanje športa bo na zunanjih površinah, zato naj imajo učenci v dneh, ko je le-ta na urniku, udobna/športna oblačila.
3. Prostori se bodo veliko zračili, zato naj imajo učenci s seboj dodatna oblačila. Priporočamo pa tudi stekleničko z vodo.
4. Šolska prehrana bo organizirana, kot je bilo običajno pred zaprtjem šole.  Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način, to je preko spletnega obrazca. Kosilo bo potekalo po  določenem razporedu, saj tudi za jedilnico velja omejitev števila mest.
5. Šolski prevoz bo organiziran  po običajnem voznem redu (oba odvoza), Tudi na avtobusu morajo učenci upoštevati higienska priporočila in navodila voznika.
6. Vhoda v šolo ostajata zaprta. Za nujne primere lahko pokličite na telefonsko številko 05 757 04 80; v času podaljšanega bivanja pa na telefonske številke, objavljene na vhodnih vratih.

In še priporočilo  NIJZ: Ob ponovnem zagonu pouka tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Temu ustrezno zaščitite svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oz. osebe, ki so vam blizu – kontakt z njimi naj bo le na zadostni razdalji in z uporabo maske.

Zavedamo se, da ukrepi spreminjajo običajni šolski vsakdan, a vas prosimo, da jih sprejmete z razumevanjem in  jih upoštevate. Prosimo vas tudi za strpnost,  saj bomo za celotno organizacijo dela, ko se vrnejo v šolo vsi učenci, potrebovali še kakšen dan.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!                                                                                    Vodstvo šole

 

(Skupno 629 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost