Skoči na glavno vsebino

REGIJSKI PARLAMENT – OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI

Bil je lep dan in odšli smo na regijski parlament, ki je tokrat potekal na Vrhniki.

Tja smo prispeli prvi. Ko smo se vsi zbrali, smo imeli kratko predstavitev teme delavnic – Otroci in načrtovanje prihodnosti. Sodelovali so učenci sedmih osnovnih šol. Najprej so se predstavili učenci OŠ Notranjski Odred Cerknica, nato OŠ Antona Globčnika Postojna, naša šola, nazadnje s skupno predstavitvijo pa še OŠ Logatec, OŠ Tabor Logatec, OŠ Ivana Cankarja, ter šola, na kateri je vse to potekalo, OŠ Antona Martina Slomška. Po malici smo dobili nadaljnja navodila za delavnice. V skupini 1 je bil naš Matija K., v skupini 2 Tamara K. ter v skupini 3 Matija M. in Veronika M.. Nika K. je sodelovala kot novinarka.

Prva skupina je imela vnet pogovor na temo Kakšen človek želim postati in v kakšni družbi želim živeti. Razprava je bila tako burna, da so mi čez čas zaupali, da so malo zašli s teme. Kaja iz OŠ Logatec je povedala, da jim gre super, ter da ji je tema, ki so jo imeli, všeč. Druga skupina se je pogovarjala in hkrati pisala na temo Prihodnost in jaz. Tudi Rebeki iz OŠ Tabor Logatec je bila tema všeč, ter je dejala, da bo naša prihodnost lahko boljša ali pa slabša, odvisno od tega kakšni bomo takrat mi kot ljudje. Tretja skupina se je pogovarjala na temo Okolje, ter pisala na liste svoje ideje. Danaja iz OŠ Antona Globočnika je dejala, da so sicer zelo zgovorni, a pisanje in  izdelava plakata sta jim sprva delala malo težav. Na koncu jim je z dobro voljo vendarle uspelo. Po končanem delu so skupine s pomočjo plakatov  predstavile svoja razmišljanja še ostalim parlamentarcem, nato pa je sledila debata.

Po vsem tem smo se spoznali ter glasovali za štiri parlamentarce ter novinarja, ki nas bodo zastopali na nacionalnem parlamentu, 29.maja,  v Ljubljani. Dobili smo listke z imeni, priimki in šolami. Vsak je obkrožil 2 parlamentarca in 1 novinarja. Po preštetih glasovih sta bila iz naše šole izglasovana Tamara K. in Matija M..

Bilo je lepo in srečni smo se odpravili domov.

Nika K.

(Skupno 456 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost