Skoči na glavno vsebino

Snemanje za oddajo Infodrom se je odvijalo v torek, 19. 3. 2019. Informacije o snemanju smo dobili nekaj dni prej. Ker so bili glavna tema vpisi v srednje šole, smo bili med sodelujočimi le devetošolci. Bili smo mešana ekipa; trije fantje in tri dekleta.

Snemalna ekipa je prispela že zgodaj zjutraj, snemati pa smo začeli po prvi šolski uri. Zbrali smo se v knjižnici, kjer so nam razložili, kako bo potekalo snemanje, kako moramo odgovarjati na vprašanja, kam moramo med snemanjem gledati … skratka, kaj moramo narediti, da bo posnetek popoln. Ekipa je bila tričlanska. Sestavljali so jo prijazna, nasmejana in simpatična novinarka, navihan snemalec in mrk, vendar prijazen ozvočevalec, ki je poskrbel, da je bil zvok karseda dober. Nato so nas poslali ven, tako da je bil med snemanjem v knjižnici le en učenec. Vprašanja so bila dokaj jasno zastavljena in predvidljiva: kam greš v šolo, zakaj si se odločil za tisto mesto/kraj, kdo je sodeloval pri izbiri … Zataknilo pa se je pri zadnjih treh vprašanjih, ki so se nanašala na Evropsko unijo. Zdi se mi, da smo ob njih vsi malo obnemeli in nekaj časa razmišljali, kajti niso bila ena tistih, pri katerih odgovor izstreliš kot iz topa. Na koncu smo posneli še uvodni posnetek, ko nas je vseh šest sedelo na kavču in se pogovarjalo, kot da imamo prosti čas. Po končanem snemanju smo se članom ekipe zahvalili in z njimi izmenjali besedo ali dve, vendar časa za daljše pogovore ni bilo, saj se jim je mudilo nazaj v Ljubljano, nam pa k pouku.

To snemanje je bilo vsekakor prijetna in koristna izkušnja, saj smo bolje spoznali, kako poteka snemanje oddaje, koliko priprav je potrebnih in kaj vse se dogaja za kamero, velikokrat si namreč ne predstavljamo več od tega, kar vidimo na naših malih zaslonih.

Devetošolec

Prispevek si lahko ogledate na povezavi: https://4d.rtvslo.si/arhiv/infodrom/174605321.

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost