Skoči na glavno vsebino

Šole v naravi je žal konec. Kar prehitro je minilo teh 5 dni.

Včeraj, po nedeljski večerji, so se učenci preizkusili v kvizu. Razdeljeni v skupine so skupaj staknili glave in skušali odgovoriti na vprašanja, ki so jim bila zastavljena. Zmagala je skupina štirih najboljših učencev – izkazali so se v dobrem poznavanju FIS pravil, Cerknega in reševanju logičnih ali zavajajočih nalog.Sledil je zaključni večer, na katerem smo razglasili učence, ki so svojo sobo najbolj skrbno pospravljali. Lahko napišemo, da so se učenci zelo trudili , da bi bila njihova soba najlepša, zmagala pa je seveda le ena soba. Izvedeli smo tudi, kateri učenci so najbolj bistre glave in so najbolje rešili naloge iz kviza. “Pospravljalci” in “reševalci” so bili seveda nagrajeni s skromni darilcem. Sledil je zabavni del večera. Poslušanje glasbe po zboru učencev in ples. In že je prišel ponedeljek, ko nas je čakala tekma v smučanju. Po jutranjem smučanju, v katerem smo uživali na zelo dobro pripravljenih progah, smo izvedeli, kdo so najboljši smučarji. Sledilo je še malo smučanja, kosilo, razglasitev rezultatov tekmovanja in povratek domov.

Šola v naravi je za nami in z gotovostjo lahko trdimo, da je  uspešno zaključena. Čeprav je na začetku kazalo bolj slabo, ker je bilo res veliko smučarjev popolnih novincev, so se na koncu vsi učenci smučati naučili. Nekateri so svoje znanje zelo dobro izpopolnili, drugi pa so pridobili nekaj dragocenega – spoznali so, da je tudi zima lahko zelo primerna za aktivno gibanje na svežem zraku, še posebno na snegu, na smučeh. Lepo je bilo gledati zadovoljne in ponosne obraze učencev, ki so iz dneva v dan napredovali v svojem smučarskem znanju.

Še posebno velja pohvaliti vse vaditelje smučanja, ki se se resnično trudili ter  vse učence naučili smučati. Nekateri bodo seveda morali narediti še kar nekaj smučarskih zavojev, da se bodo lahko popolnoma suvereno spustili po vsaki progi v dolino, ampak ravno ti učenci začetniki so danes domov prišli najbolj ponosni.

Pohvala velja tudi staršem, ki se zavedate, kako pomembno je, da se otroci ukvarjajo z različnimi športi, tudi s smučanjem, in ste svojim otrokom omogočili teh 5 prekrasnih dni. Dali ste jim nekaj, česar ne bodo nikoli pozabili. Ne samo, da so se naučili smučati, pridobili so bogato izkušnjo – pet dni so preživeli brez staršev, učili so se samostojnosti in lastne odgovornosti zase. Naučili so se pomembnosti prilagajanja eden drugemu. Naučili pa so se tudi, da četudi nekaj na začetku zgleda težko, je s trudom vse možno doseči.

Za celotno uspešno izvedbo šole v naravi pa je zaslužen tudi naš učitelj Miran, ki je poskrbel, da so učenci dobili najboljše učitelje in učiteljice smučanja ter da je vse potekalo “kot po maslu”.

Na koncu pa še pohvala učencem. Bili so resnično zelo pridni. 

Ker pa smučanje ni le lep in zabaven šport, ampak je lahko tudi nevaren, če ne upoštevamo določenih pravil, vam posredujemo spodnji link.

FIS PRAVILA

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost