Pri dejavnosti kuharski mojstri razširjenega programa smo se naučili pripraviti nekaj slovenskih tradicionalnih jedi, značilnih za različne pokrajine. Nekatere so pripravili ali pa pomagali pri pripravi učenci doma v času pouka na daljavo, nekatere pa smo pripravili skupaj v šoli. Spoznali smo kranjsko klobaso z matevžem in kislim zeljem, krompir v zevnici, miške, pohorsko omleto, pustne krofe, skutne štruklje, zeliščno frtaljo ter velikonočno potico in pirhe.
Fotografije pripravljenih jedi so na ogled v spodnji galeriji.
Maja Mladenović
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Kranjska-klobasa-z-matevžem-in-dušenim-kislim-zeljem-Ivana-P.-6.a-1024x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Kranjska-klobasa-z-matevžem-in-kislim-zeljem-priprava-4.a-1-1024x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Krompir-v-zevnici-Ajda-P.-4.a-768x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Miške-Sara-K.-4.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Pohorska-omleta-Ajda-P.-4.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Pohorska-omleta-Gaja-Ž.-4.a-768x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Pustni-krofi-Ajda-P.-4.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Pustni-krofi-Gaja-Ž.-4.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Pustni-krofi-Veronika-H.-4.a-576x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Skutni-štruklji-Ivana-P.-6.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Skutni-štruklji-Petra-K.-5.a-768x1024.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Velikonočni-pirhi-Neža-G.-6.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Velikonočni-pirhi-in-potica-Ajda-P.-4.a-1024x768.jpg)
![](https://www.os-pivka.si/files/2021/04/Zeliščna-frtalja-Veronika-H.-4.a.jpg)
(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)