Skoči na glavno vsebino

Pri dejavnosti kuharski mojstri razširjenega programa smo se naučili pripraviti nekaj slovenskih tradicionalnih jedi, značilnih za različne pokrajine. Nekatere so pripravili ali pa pomagali pri pripravi učenci doma v času pouka na daljavo, nekatere pa smo pripravili skupaj v šoli. Spoznali smo kranjsko klobaso z matevžem in kislim zeljem, krompir v zevnici, miške, pohorsko omleto, pustne krofe, skutne štruklje, zeliščno frtaljo ter velikonočno potico in pirhe.

Fotografije pripravljenih jedi so na ogled v spodnji galeriji.

Maja Mladenović

Kranjska klobasa z matevžemin dušenim kislim zeljem – Ivana P.
Kranjska klobasa z natevžem in dušenim kislim zeljem – priprava 4.a
Krompir v zevnici – Ajda P.
Miške – Sara K.
Pohorska omleta – Ajda P.
Pohorska omleta – Gaja Ž.
Pustni krofi – Ajda P.
Pustni krofi – Gaja Ž.
Pustni krofi – Veronika H.
Skutni štruklji – Ivana P.
Skutni štruklji – Petra K.
Velikonoćni pirhi – Neža G.
Velikonočni pirhi in potica – Ajda P.
Zeliščna frtalja – Veronika H.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost