Skoči na glavno vsebino

Srečen je, kdor glasbo rad ima in kdor jo ima rad, jo zagotovo tudi širi. Pevke učiteljskega pevskega zbora naše šole pod vodstvom Damjane Morel to počnejo že pet let.

Ob okrogli obletnici so pripravile slavnostni koncert, ki je bil v soboto, 21. septembra 2019, v lepo okrašeni šolski avli. V goste so povabile Učiteljski pevski zbor Dotik iz OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje, ki se je predstavil s tremi skladbami.

Pevke našega pevskega zbora pa so množico poslušalcev razveselile s pestrim izborom desetih skladb, med katerimi so prevladovale zimzelene slovenske melodije. Piko na i so z instrumentalno spremljavo dodali glasbeniki Katja Smrdelj Zafred, Urša Krebelj, Meta Kirn, Kristjan Arh, Tomaž Volk in Andraž Žele. K prijetnemu in sproščenemu vzdušju na koncertu  je pripomogel tudi zelo zanimiv vezni tekst, ki ga je pripravila in prebrala voditeljica Tinkara Volk.

Gospa Silva Bajc, vodja Območne izpostave JSKD Postojna, je večini pevk našega zbora podelila Gallusove značke, ki jih pevci prejmejo za večletno prepevanje v pevskih zborih.

Ob zaključku prireditve so se pevkam na odru pridružile tudi nekdanje članice in skupaj so zapele neuradno himno zbora, pesem Moje orglice.

Nepozaben večer je zaokrožilo skupno petje nastopajočih in poslušalcev, ki so družno zapeli pesem Dan ljubezni.

S prispevki obiskovalcev je šolski sklad bogatejši za 350 evrov.

Za pomoč se  zahvaljujemo tudi  naslednjim donatorjem: ŽITO d.d., GEAPRODUKT d.o.o., NEKTAR NATURA d.o.o.,  PIVKA PERUTNINARSTVO d.d., KMETIJA ZAJC MPT, IRBIS d.o.o., ANA PENKO s.p.

(Skupno 808 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost