Skoči na glavno vsebino

V mesecu oktobru (3. 10.-7. 10. 2022) so se učiteljice OŠ Pivka udeležile mobilnosti v Angliji v pokrajini Yorkshire, na osnovni šoli Eastburn Junior and Infant School v idiličnem podeželskem angleškem mestecu Eastburn.
Mobilnost v Angliji je tako omogočila mreženje šol, bogatenje znanja in mednarodno sodelovanje, ki nam je omogočila pogled v šolski sistem angleške osnovne šole. Projekt Erasmus+ tako omogoča pridobitev različnih novih znanj in metod dela preko katerih učitelji nadgradijo osebne in strokovne spretnosti ter kompetence, ki so jim v pomoč za delo v razredu.
Na šoli smo tako spoznali nova digitalna orodja in platforme kot sta na primer Lyfta in STEM Learning in imeli strokovno predavanje zunanjega izvajalca s področja kodiranja pri pouku. V napornem a zelo intenzivnem tednu smo učiteljice prišle nazaj navdušene in polne novih znanj, ki jih bomo lahko preizkusile z našimi učenci.
Projekt Future Classroom Skills je projekt, ki je že v preteklih letih omogočal mednarodno sodelovanje in izmenjavo učiteljev tako na Švedskem, v Sloveniji na OŠ Pivka in v mesecu maju v Atenah, v Grčiji. V letošnjem koledarskem letu se je projekt z mobilnostjo v Angliji tudi uspešno zaključil.

Kim Valentinčič

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost