Skoči na glavno vsebino

petek 21. oktober 2011

Od 14.-19. oktobra je naša šola gostila 12 učencev in 9 učiteljev iz Španije (Albacete) in Velike Britanije (Peterlee) v okviru evropskega multilateralnega projekta Comenius. Poleg aktivnosti, ki jih učenci sodelujočih šol izvajajo in izmenjujejo preko sodobne IKT tehnologije, projekt tudi omogoča, da se učenci in učitelji tudi neposredno srečajo.

Mobilnosti so sestavni del projekta, ki omogočajo neposredni stik mladih in skupno ustvarjanje na teme, ki so določene v dvoletnem načrtovanem programu. Učiteljem dajo možnost spoznati druge izobraževalne sisteme zunaj svojih meja in sodelovati v učnem procesu tamkajšnjih šol, kar pripomore k izboljšanju lastnih metod in pristopov k učenju.

Medtem, ko so bili britanski učenci in učitelji nastanjeni pri Hermanu v Pivki, so španske učence gostili slovenski sovrstniki. Glavni jezik sporazumevanja je bil angleški, in sodeč po besedah samih učencev je bilo to drugačno od šolskega učenja, saj so imeli priložnost govoriti v sproščenem okolju brez napetosti in straha pred ocenami, kar jih je še bolj spodbujalo in krepilo željo po znanju tujega jezika.

Poleg tega, da smo jim pokazali nekaj kulturnih in naravnih znamenitosti Slovenije, smo jim na šoli pripravili razne delavnice in kratko kulturno prireditev na temo Obrti na slovenskem, kjer so odkrivali slovenske običaje in opravila. V prijetnem druženju so se stkala nova prijateljstva tako med učence kakor tudi med učitelje in že se veselimo ponovnega srečanja v bližnji prihodnosti.

Koordinatorka projekta Comenius

Magdalena Bobek.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost