V  petek, 18. novembra 2016, smo tudi na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane, s katerim želimo učencem  približati pomen zajtrka in zdravega načina prehranjevanja ter  ozaveščati   o pomenu in prednostih domače pridelave in predelave hrane. Po zajtrku, ki so ga sestavljali črn kruh, maslo, med in jabolko,   je v času  kosila zadišalo  še po tradicionalni domači hrani –  joti z mesom, ovsenemu kruhu in pečeni proseni kaši s sadjem.

Ta dan smo na šoli organizirali  tudi različne spremljevalne dejavnosti – učenci so razmišljali o pomenu zajtrka, si  ogledali kratke poučne filme, izdelovali plakate ali dejavnosti razširili kar na naravoslovni  dan. Šolski radijski novinarji so  povzeli  vsebino dogodka in obeležili še en dan tega tedna Svetovni dan sladkorne bolezni, oglasil pa se je tudi Slakov Čebelar.

038  040

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost