Skoči na glavno vsebino

12. aprila so v galeriji v Krpanovem domu v Pivki odprli kiparsko razstavo naše Kubanke Yoire Serrano Guitierrez z naslovom “Učitelj je kot vrtnar”.

Yoira se nam je za kratek čas pridružila kot delavka na Osnovni šoli Pivka in v vrtcu Vetrnica. Tekom kratkega staža dela pri nas je hitro ugotovila kako pomembno in častno delo delamo za našo družbo, zato je v čast našim sodelavcem  v vrtcu in šoli pripravila kiparsko razstavo z naslovom: Učitelj je kot vrtnar ., saj je med svojim delom je stkala pristne vezi z učiteljicami, učitelji ter drugim osebjem na šoli in vrtcu.  Pripravila je razstavo, za katero je oblikovala kipce osebja in vsakemu dodala misel, kot jih ona čuti. Ta razstava je priložnost za priznanje in zahvalo osebju v šoli in vrtcu za njihovo delo ter za predstavitev Yoirine ustvarjalne izraznosti.

Yoira je v Slovenijo prišla s Kube pred 16 leti. Rojena je v prestolnici Kube – v Havani. V Pivki živi že šest let in je ena izmed najbolj aktivnih članic turističnega društva Pivka. Znana je tudi po vodenju plesnega tečaja salse in drugih latinskoameriških plesov. Lahko rečemo, da je že zelo prepoznavna Pivčanka, s svojo latino energijo in vedno nasmejana vabi nasmehe na obraze Pivčanov, ki jo srečujejo. Yoiro v življenju navdihujejo lepe stvari, rada ima ljudi. Ustvarjalna je že od malih nog, v glino pa se je zaljubila, ko se jo je pri sedemindvajsetih letih prvič dotaknila na natečaju ustvarjalnih žensk v Havani.

Tokratna razstava je že njena šesta na slovenskih tleh. Yoira je, tako kot vedno, navdih črpala iz svojega okolja in iz trenutkov, ki jih tu doživlja. Pravi, da podobno kot vrtnar neguje sadike, učitelj neguje mlade rodove, ki rastejo in se razvijajo pod njegovo skrbnostjo.
V kulturnem delu odprtja razstave so zapele učiteljice iz Učiteljskega pevskega zbora Karmina, spregovorila je ravnateljica mag. Nadja Černetič ter seveda Yoira.
Med ogledom razstave je z zanimivo interpretacijo kubanskih pesmi nastopila Vanda Turk.

Besedilo povzeto po strani Turističnega društva Pivka.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost