Skoči na glavno vsebino

V sredo, 8. novembra 2023, se je na Osnovni šoli Pivka pričela zbiralna akcija starega papirja, ki je trajala do četrtka, 9. novembra 2023. Učenci, učitelji, celotno osebje šole in starši so se združili v prizadevanjih za okolje in vzgoji odgovornosti do narave.

Akcija je bila zelo uspešna, saj so učenci skupaj z zaposlenimi in ogromno pomočjo staršev zbrali kar 8360 kilogramov papirja. Ta odziv odraža visoko stopnjo ozaveščenosti in sodelovanja skupnosti. Zbrani papir je bil nato predan za recikliranje, kar bo imelo pozitiven vpliv na okolje.

Finančni rezultati akcije so prav tako vzpodbudni. Z zbranimi sredstvi v višini 501,60 evrov bodo učenci nagrajeni glede na količino papirja, ki so ga prispevali. Denarna sredstva se bodo razdelila med razrede, pri čemer bo vsakemu razredu pripadal delež glede na število kilogramov papirja, ki ga je prispeval.

Osnovna šola Pivka se želi iskreno zahvaliti vsem, ki so sodelovali v tej zbiralni akciji. Sodelovanje in angažiranost posameznikov so ključnega pomena za uspeh takšnih iniciativ, ki prispevajo k ohranjanju okolja in spodbujajo trajnostno ravnanje. Vaš prispevek je pomemben korak k skupni odgovornosti do našega planeta.

Zavedajmo se, da lahko s skupnimi močmi dosežemo velike spremembe in ohranimo naš svet za prihodnje generacije. Hvala vam za vaš trud in podporo. Skupaj gradimo bolj trajnostno prihodnost!

Bruno Šincek, mentor zbiralne akcije

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost