Skoči na glavno vsebino

V mesecu novembru so učenci naše šole ustvarjali, v sklopu projekta VSUO in ob mednarodnem dnevu prijaznosti, na temo prijaznosti. Vsako leto, 13. novembra, obeležujemo namreč MEDNARODNI DAN PRIJAZNOSTI.

V petek, 18. 11. 2022, na Dan slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka, so v 6.a nekaj dejavnosti namenili tudi Dnevu prijaznosti, ki ga beležimo 13. novembra. V sklopu projekta VSUO so se učenci pogovarjali, na kakšne načine smo lahko prijazni drug do drugega in da so za to potrebna le preprosta dejanja. Lahko nekoga pohvalimo, mu izrečemo prijazno besedo ali damo skromno darilce. Učenci 6.a so tako ustvarili “steno pozitivnih sporočil”, kamor je vsak učenec sprva zapisal le eno sporočilo, potem pa je nastala cela paleta sporočil, ki še zdaj spodbudno krasi njihovo učilnico.

V 6. c so učenci ustvarjali na temo prijaznosti in spodbudnih besed. Tako so se domislili, da si dajo spodbudo “petko” in izrezali so obrise svojih dlani, na katere so učenci zapisali tudi nekaj spodbudnih besed. Izdelali so razredno srce, ki simbolizira medsebojno spodbujanje, povezovanje in vključenost.

Učenci 8.a pa so v okviru VSUO izdelali knjižne kazalke za učence 1. a razreda (na vsaki kazalki je bilo zapisano tudi ime učenca) in jih med obiskom 1. a razreda tudi prvošolčkom razdelili.

Učenci so bili zelo motivirani za izdelavo knjižnih kazalk. Pri izdelovanju so pokazali veliko mero ustvarjalnosti in srčnosti, saj so na kazalke zapisali tudi imena posameznih učencev in učenk. Prvošolci so se obiska in drobne pozornosti zelo razveselili. Osmošolci so povedali, da so ponosni na svojo gesto prijaznosti in da so se ob tem zelo prijetno počutili.

Veliko lepih trenutkov in prijazne besede si naklonimo v teh prazničnih dneh!

Kim Valentinčič, koordinatorka projekta Varno in spodbudno učno okolje

(Skupno 352 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost