Skoči na glavno vsebino

V soboto, 18. novembra 2023, je na naši šoli potekalo 34. regijsko tekmovanje Mladina in gore za Primorsko, Notranjsko in Posočje, ki se ga je udeležilo 16 ekip.

Med kratkim in prijetnim kulturnim programom, ki ga je vodila Nika, so tekmovalce pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje gospa ravnateljica magistrica Nadja Černetič, predsednica PD Postojna gospa Neva Šemrov in načelnica Mladinskega odseka gospodična Nika Čuk.  Za sproščeno vzdušje sta poskrbela Grega in Lenart, ki sta zaigrala na harmoniko.

Med družabnim delom so tekmovalci in njihovi mentorji odkrivali svet volka, medveda in risa v poučno zabavnem centru DINA Pivka.

Mladi tekmovalci so v učilnicah pisali test  in pokazali svoje gorniško znanje. Na državno tekmovanje so se uvrstile ekipe, ki so dosegle vsaj 60,5 točk.  Vodja tekmovanja, gospa Brigita Čeh je pohvalila vse tekmovalce.  Iz naše regije se bodo tri ekipe udeležile državnega tekmovanja, ki bo 20. januarja 2024 v Šenčurju.

Zmagala je ekipa Žlikrofi  iz PD Idrija, drugo mesto so zasedli Postojnski močerili iz PD Postojna, iz OŠ Miroslava Vilharja, na tretje mesto pa so se uvrstili Poredni angelčki iz PD Črni vrh.

Veliko planinskega znanja so pokazali tudi naši tekmovalci Ambrož, Lenart, Liza in Maks.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Mirjam Šatej Cucek, mentorica planinskega krožka in organizatorka tekmovanja.

Kulturni del sta popestrila harmonikaša Grega in Lenart.
NAŠI UČENCI SO DOSEGLI 9. MESTO

ORGANIZATORKI TEKMOVANJA, NEVA ŠEMROV IN MIRJAM ŠATEJ CUCEK

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost