Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu je pet učencev iz 5. razreda obiskovalo interesno dejavnost FLL, kar pomeni FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO® liga. Učenci FIRST LEGO Liga Raziskovalci so bili vključeni v netekmovalen, multidisciplinaren in zabaven program izkustvenega učenja in dela.  Iz priljubljenih LEGO kock so pri urah krožka sestavljali konstrukcije najljubših hobijev na temo Mojstrovina, s pomočjo programa LEGO Education WeDo pa so se naučili glavnih prvin kodiranja.

Včeraj, v soboto, 25.5.2024 sta se dva učenca Amadej in Urban iz 5.c, v Ljubljani v Centru Rog, udeležila Festivala, ki ga pripravlja Zavod Super glavce. Festivala se je udeležilo 24 ekip iz Slovenije, ena ekipa pa je bila iz Srbije.

Na Festivalu sta Amadej in Urban predstavila Mojstrovino najljubših hobijev: košarke, nogometa, karateja in glasbe. Bistven del predstavitve pa sta bila dva motorizirana in gibljiva dela, in sicer vrtljivi glasbeni oder in gibljivi robot Milo, ki je bil snemalec prizorišča. Učenci so s pomočjo preprostih ukazov in senzorjev za gibanje vodili gibanje robota. Celotno kodo so popestrili z zvočnimi efekti, ki so jih vsi člani ekipe pri krožku posneli in predstavljajo izbrane hobije.

Člani komisije so bili s predstavitvijo zadovoljni in navdušeni.

Vsi trije smo včeraj preživeli zanimiv in prijeten dan, ostalim trem članom, ki se dogodka niso mogli udeležiti zaradi drugih dejavnosti, pa bomo izročili tudi medalje, s katerimi smo bili nagrajeni vsi sodelujoči.

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost