Skoči na glavno vsebino

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je v teh časih, ko so zaradi epidemioloških razmer omejene možnosti za obisk kulturnih ustanov ter udeležbe na prireditvah, pripravil paket kulturno-umetniških vsebin za osnovne šole.
Iz bogate ponudbe smo na Osnovni šoli Pivka za učence in učenke od 6. do 9. razreda v okviru izvedbe kulturnega dne v septembru izbrali delavnico Kako posneti film z mobilnim telefonom. Delavnica je trajala pet šolskih ur za posamezni razred. Učenci so se pod vodstvom mentorice Hanne Szentpéteri najprej pogovorili o poklicih iz filmskega sveta. Nato so se oblikovale manjše skupine, v katerih so učenci in učenke prevzeli posamezne vloge – režiserja/režiserke, snemalca/snemalke ter igralca/igralke. V nadaljevanju so napisali in narisali snemalno knjigo ter pripravili scenarij, po katerem so potem posneli kratek eno- ali dvominutni film. Filmček so s pomočjo programa VivaVideo tudi zmontirali in poskrbeli za glasbeno ozadje. Tematika filmov je odražala doživljanje najstniškega sveta. Učenci so pri delu pokazali veliko mero ustvarjalnosti in pridobili zanimivo umetniško izkušnjo.
Nekaj vtisov učenk in učencev o delavnici:

Bilo mi je zelo lepo. Užival sem pri snemanju in si želim še takšnih delavnic.
Miha, 8. razred

Najlepše mi je bilo, ko sem snemala film o prijateljstvu v družbi svojih prijateljic. Bila sem zelo ponosna na naš posnetek.
Lara, 6. razred

Bilo je zelo zabavno, v skupini smo se imeli lepo. Videi so na koncu fantastično uspeli.

Eva, 9. razred

Bilo mi je zelo, zelo všeč; tudi predstavitev je bila zelo dobra. Filmčki so zelo lepo uspeli in so bili učiteljici zelo všeč.
Ajda, 7. razred

Všeč mi je bilo, da sem lahko sam izbral temo filma in da mi je film uspel.
Tristan, 8. razred

Meni so bile delavnice zelo všeč, še posebej, ko smo snemali in montirali. Naučila sem se veliko novega.
Zarja, 6. razred

Bilo mi je izjemno zabavno, vodja delavnice je bila zelo prijazna. Malo me je bilo strah, da moj video ne bo dober, a na koncu mi je bil zelo dober in smešen.
Iva, 7. razred

Na delavnici je bilo super. Učili smo se montirati videe in to mi je bilo všeč.
Tim, 9. razred

Zelo sem užival, saj sem prvič delal z VivaVideo in mi je bilo zelo zanimivo.
Jakob, 6. razred

Zahvaljujemo se Občini Pivka, ki je financirala izvedbo delavnic ter gospe Silvi Bajc iz območne izpostave JSKD Postojna za pomoč pri koordinaciji delavnic.

Aktiv učiteljic slovenščine in glasbene umetnosti

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost