Skoči na glavno vsebino

V sredo, 17. 2. 2021, smo v okviru projekta Medgeneracijsko branje izvedli drugo srečanje. Na ZOOM-u sta se devetošolcem in učiteljicam pridružili tudi upokojenki, članici krožka Beremo skupaj, ki deluje pri Društvu upokojencev Pivka.

Tokratno srečanje smo posvetili mladinskemu romanu Elvis Škorc, genialni štor, ki ga je napisala pisateljica Janja Vidmar. Pogovarjali smo se o težavah, s katerimi se je soočal osmošolec Elvis (ločitev staršev, medvrstniško nasilje, nesrečna zaljubljenost, odvečni kilogrami, kajenje …), izražali svoje mnenje o posameznih osebah in njihovem ravnanju ter knjigi nasploh. Starejši bralci so pri tem obujali tudi spomine na svojo mladost, odraščanje in šolanje, nekateri izmed njih so se namreč soočali z enakimi ali podobnimi problemi kot Elvis. Še pred srečanjem so bralci rešili tudi krajši kviz v Kahootu, ki se je nanašal na vsebino prebrane knjige. Pri reševanju so bili uspešni. Dokazali so, da so knjigo natančno prebrali in prebrano tudi dobro razumeli.

Srečanje smo sklenili z mislijo, da se ponovno snidemo konec meseca marca. Vsi upamo, da vendarle v živo, v šolski knjižnici. Knjiga, ki jo bomo do takrat prebrali, je že izbrana.

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost