Skoči na glavno vsebino

Končno še nekaj fotografij.


           

Drugi dan našega naravoslovnega tedna smo začeli tam, kjer smo prejšnjega zaključili – v Piranu. Najprej smo v akvariju spoznavali skrivnostni podvodni svet, pot pa nas je nato vodila do piranskega mandrača in Tartinijevega trga. Po kosilu smo bogatili naše znanje o sredozemskem rastju, posebno pozornost pa smo posvetili kraljici sredozemskih rastlin – oljki in z njo povezanim oljkarstvom. Popoldan smo zaznamovali tudi s športom. S kanuji smo se odpravili do sečoveljskih školjčišč. Za sladek zaključek dneva smo si privoščili še sladoled.


            


            

            

            

            

            

            

            

 

 

Sreda je minila predvsem ob spoznavanju solinarstva. Po zajtrku smo se sprehodili do Krajinskega parka Strunjan, kjer smo se učili o pridobivanju morske soli, školjkarstvu in razvoju obmorskega turizma. Pred kosilom smo na plaži pred domom premagali učiteljice v igranju »plečk«, največji morski navdušenci pa so v toplem dopoldnevu zakorakali tudi v morje. Popoldne smo se z ladjico odpeljali na ogled Sečoveljskih solin. V solinarskem muzeju smo si navdušeno ogledovali ogromno maketo solin, orodje in pripomočke, ki so jih solinarji uporabljali pri svojem delu. Dan smo zaključili z igranjem družabnih iger in z zabavnim kvizom o slovenski Istri.

            

 

                   

 

Igranje družabnih iger v sredo popoldne:

 

Četrti dan:

Naš naravoslovni teden se počasi izteka. Dopoldne smo se odpravili na orientacijski pohod, ki so ga obogatile različne naloge. Izvajali smo fizikalno-kemijske meritve: merili smo temperaturo zraka, jezera in morja ter ugotavljali pH morske vode. Po poti smo opazovali trstičevje in druge vodne rastline, ki so pomembne za življenje v vodi. Učili smo se tudi o živalskih organizmih, ki prebivajo v priobalnem pasu. Po slastnem kosilu smo pridno pripravljali zaključna poročila o našem delu  na terenu, ki jih bomo predstavili jutri. Po popoldanskem počitku smo spoznali školjko klapavico in izvedeli marsikaj zanimivega o školjkarstvu. Da pa nismo ostali samo pri besedah o školjkah, smo zavihali rokave ter pripravili in skuhali »pidoče na buzaro«.

 

            

        

        

Zdravi, pridni in zadovoljni nestrpno čakamo večer, ko se bomo družili ob plesu in glasbi …

 

JUTRI, 12. 5. 2017, SE VRAČAMO DOMOV. V PIVKI BOMO PREDVIDOMA OKROG 14. URE. 

(Skupno 740 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost