Skoči na glavno vsebino

Mladinski zbor naše šole se je od 26. do 28. aprila mudil v češkem mestu Brno. Pevci so na Češko odpotovali na povabilo pevskega zbora Petrklič, ki deluje na osnovni šoli Krasneho in društva Češko – slovenskega prijateljstva, ki ima sedež v Brnu.

Na poti proti Brnu so se ustavili na Dunaju in si ogledali zelo zanimiv interaktivni muzej Hiša glasbe, kjer so najbolj uživali v dirigiranju virtualnemu orkestru.

V soboto so si dopoldne ogledali brnski grad Špilberk ter grad Veveri nad Brnskim jezerom. Popoldne so pevci nastopili na festivalu Petrklič, ki ga že osemnajst let organizira osnovna šola Krasneho. Zapeli so pet pesmi ob spremljavi harmonike in kitare in poželi bučen aplavz poslušalcev.

V nedeljo so se v dopoldanskem času odpravili na ogled zgodovinskega jedra Brna in labirinta pod brnsko tržnico, popoldne pa so gostovali na Umetniški šoli v kraju Kurim. Na koncertu so nastopili tudi otroški, mladinski in učiteljski zbor češke šole. V prvem delu je naš zbor poslušalcem predstavil nekaj znanih slovenskih pesmi, drugi del pa so sestavljale slovenske in angleške skladbe ter skladba češkega skladatelja Petra Ebna. Ob koncu so vsi pevci skupaj zapeli znano pesem Hellelujah kanadskega pevca Leonarda Cohena.

Pevci naše šole so bili nad gostovanjem na Češkem navdušeni in upajo, da bodo podobno pevsko doživetje lahko še kdaj ponovili.

 

Življenje je lepo

 

Ključ

Za finančno podporo se zahvaljujemo občini Pivka ter podjetjem ORO S d.o.o., ORO MET d.o.o., ORO PRECIZNE CNC OBDELAVE d.o.o., SITOR stiskalnice d.o.o., ODPAD d.o.o., C.A.R.G. d.o.o., VASCO TRANS d.o.o., Ključavničarstvo d.o.o., KGZ Pivka , Turistični kmetiji pri Andrejevih, Gostilni Sušelj in Aleksandri Hrvatič s.p.

(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost