Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Pivka se trudimo, da pri naših učencih z različnimi dejavnostmi spodbujamo branje in jih navajamo na kulturo branja. Ena izmed takih dejavnosti, s katero zasledujemo omenjena cilja in v katero se neprekinjeno vključujemo že vse od šolskega leta 2015/2016, je tudi t. i. Medgeneracijsko branje.

Medgeneracijsko branje je vseslovenski projekt, ki poteka pod okriljem Društva Bralna značka. Njegovo bistvo je, da različne generacije prebirajo kakovostne mladinske knjige in se nato o njih pogovarjajo, izmenjavajo znanje, izkušnje, vtise, spomine ter na ta način krepijo medsebojne vezi. Našo medgeneracijsko bralno skupino že tradicionalno sestavljajo devetošolci, učiteljice in upokojenci, člani krožka Beremo skupaj, ki deluje pri Društvu upokojencev Pivka.

V torek, 3. 10. 2023, smo v šolski knjižnici izpeljali prvo (»spoznavno«) srečanje letošnje medgeneracijske bralne skupine, na katerem smo razmišljali o tem, kaj nam pomeni branje, zakaj beremo in kaj radi beremo. Pogovarjali smo se tudi o knjigah, ki smo jih v času poletnih počitnic izbirali in prebirali sami. Vsak je imel možnost, da na kratko predstavi prebrano knjigo, avtorja knjige, predvsem pa smo dovolj časa namenili izražanju tistega, kar nas je pri prebranem najbolj prepričalo.

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost